Foto: EPA
Foto: EPA

Petek 16.7.

Narodni dom Maribor tudi čez poletje nadaljuje s projektom Glasbeni balkoni, glasba pa bo z balkonov zazvenela danes ob 20.00. Na balkonu Mestne hiše Rotovž takrat nastopata Urška Gajšt in Igor Bezget, na Arkadah mariborskega gradu pa duet 3:RMA
V Žičah bo v sklopu poletnih glasbenih večerov v Žički kartuziji ob 20.30 nastopil Vlado Kreslin z Malimi bogovi, ljubitelji elektronske glasbe pa bodo na svoj račun prišli na Terminal festu, ki bo na letališču Edvarda Rusjana v Mariboru postregel z 8 urnim dogodkom, na katerem bodo glasbo vrteli DJ Umek, Tea Vuckovic in Glia. Dogodek pa je že razprodan.
V Rogaški Slatini se je ta teden pričelo Anino poletje v parku, ki danes ob 20.30 prinaša koncert Soulgreg artista, v Gornji Radgoni pa se bo treslo od zvokov električnih kitar in bobnov. Na radgonskem sejmišču, v sklopu vseslovenskega festivala Metal fest: Festivalska transverzala Pomurje – Posočje, igrajo skupine Noctiferia, Srd, Snogg in Dark Sphere.

Sobota 17.7.

V sklopu Poletnega Art kampa bo jutri v mariborskem Mestnem parku ob 19.00 koncert Dua Patetico, v sklopu LenArta bo v soboto ob 20.00 v Zavrhu na ploščadi pri vili in kavarni Maistrova klet koncert Žana Serčiča, na Ptuju pa se jutri začne glavni del festivala Arsana. Ob 20.00 uri bodo v Sončnem parku zazvenele skladbe Amy Winehouse v zasedbi Amy Winehouse by June, ob 21.30 uri bo nastopila ptujska zasedba Infected, ob 23.00 uri pa skupina Joker out.

Nedelja 18.7.

V nedeljo dopoldan bo spet živahno v Mestnem parku, kjer bo na promenadnem koncertu ob 10.30 zaigral Pihalni orkester Pošta Maribor, zvečer, ob 19.30 pa bo na festivalu Arsana v ptujskem Sončnem parku koncert Marka Črnčca.

Ponedeljek 19.7.

Ljubitelji glasbe bodo prišli na račun tudi naslednji teden. V ponedeljek ob 21.00 Klub KGB pod letnim avditorijem Lutkovnega gledališča organizira etno koncert iransko – avstrijskega dua Golnar in Mahan. Festival Arsana na Ptuju prinaša koncert Trio Muska ob 19.30 uri v Slavnostni dvorani Ptujskega gradu, ob 21.00 pa koncert skupine Pliš v Domu kulture Muzikafe.

Torek 20.7.

Na festivalu Arsana bo v torek ob 19.30 v Slavnostni dvorani Ptujskega gradu koncert Tima Jančarja, ob 21.00 uri pa bosta v Domu kulture Muzikafe zaigrala Vasko Atanasovski in Zoran Majstorović. Na festivalu arsana pa pestro tudi v sredo in četrtek. V sredo ob 19.30 na ptujskem gradu nastopa skupina Classical with attitude, v hotelu Mitra pa Fridas jazz kvartet in Katarina Samobor. V četrtek pa bosta na ptujskem gradu nastopila tria Affettuoso in Aurom.
Koncertno pestro bo, kot se za poletje spodobi tudi drugje po Sloveniji. Spomnimo na Festival Ljubljana, omenimo pa še festival Plavajoči grad oziroma Floating castle, ki se na gradu Snežnik prične v četrtek in četrtkov koncert skupine Big foot mama v Grižah.
Verjamemo, da boste našli pravo glasbeno poslastico za svoj okus.