Foto: Osebni arhiv/Jaka Bizjak
Foto: Osebni arhiv/Jaka Bizjak

Danes

Maribor je še vedno v znamenju Festivala Lent. Pester dnevni program bo danes zaokrožilo več koncertov: ob 19-ih 30 bo v Mestnem parku koncert Policijskega orkestra in Amaye, ob 20-ih se bo na Jurčkovem-Večerovem odru pri Vodnem stolpu začel koncert skupin Gustafi in Wckd nation; pol ure pozneje, ob 20-ih 30, bo v Sodnem stolpu nastopila skupina Brina, na Glavnem odru pa bo ob 21-ih 30 zadonela Rock opera. Večer se bo, kot po navadi, končal v Minoritih, s koncertoma skupin Kutu in Grooveland. Prva se bo predstavila ob 22-ih, druga pa ob 23-ih 30.

Pestro pa ne bo samo v Mariboru … festival RePannonia vabi v teh dneh v Križevce pri Ljutomeru – tam bo danes ob 20-ih nastopil Jure Ivanušič, ob 22-ih pa zasedba Swingtones. Omenimo še koncert na Visti ob Velenjskem jezeru, kjer bo pestro od 19-ih – zaigrale bodo skupine Big Addiction, Siddharta in Takeoff.

Sobota

Festival Lent se bo jutri končal: večerni koncertni del bosta, ob 19-ih-30, začeli skupini The Heartbeat band in Bishali Sankar v mestnem parku. Predin in Mef bosta nastopila na Jurčkovem-Večerovem odru ob 20-ih, pol ure pozneje bo v Sodnem stolpu koncert dua Hostnik-Krečič; na Trgu Leona Štuklja se bo ob 21-ih 30 začel koncert Šukarev in Džambo Aguševi Orchestra. Od 22-ih pa bo pestro v Minoritih, kjer bodo nastopili Jaga Jazzist in Hauptman, za divje ritme pa bo poskrbel didžej Turista.

Festival RePanonnia bo v Križevcih pri Ljutomeru jutri od 20-ih postregel s koncertom Neishe in skupine B-kompleks, ob Velenjskem jezeru pa bodo na festivalu Soundgarden, ob 20-ih 30, nastopili Fed Horses in Torul.

Nedelja

Nedelja bo na mariborske ulice prinesla nekoliko zatišja, za zanimivo glasbeno izkušnjo pa se lahko odpravite proti vzhodu ali zahodu. Na festivalu RePanonnia bo nastopil Daniel Caccia, nemški pevec hrvaških korenin, ob Velenjskem jezeru pa bosta nastopili zasedbi Pantaloons in Jimmy Barka Experience.

Verjamemo, da bosta našli pravi koncert za svoj okus!