Foto: Osebni arhiv/Jaka Bizjak
Foto: Osebni arhiv/Jaka Bizjak

Petek

V petek se bosta v dvorani generala Maistra v mariborskem Narodnem domu predstavila Vasko in Ariel Vei Atanasovski z gosti. Prisluhnili jim boste lahko od 20-ih naprej. Ob isti uri se bo v klubu MC Pekarna začel koncert zasedbe Hollywood Rose, ki preigrava skladbe legendarnih Guns'n'Roses. Dvorana ŠTUK bo gostila dvodnevni festival BOOM ’22. Od 21-ih bodo igrali EET, Lilith Cage, Muškat Hamburg, Crno Bijeli svijet – Davor Bogović band in Let 3. V gledališču Park v Murski Soboti bo v petek ob 19-ih svoj novi album predstavila zasedba Ethnotrip. Uro kasneje se bo v Jazz klubu na Ljubljanskem gradu začel nastop zasedbe Koala Voice, domžalski klub Blunout pa bo ob 20-ih 30 gostil Rudija Bučarja s Triom. V Športni dvorani Vransko boste lahko prisluhnili Magnificu; zapel bo ob 20-ih. V Gallusovi dvorani Cankarjevega doma se bo ob 19-ih 30 začel koncert dueta Silence.

Sobota

V soboto se bo v mariborskem Sodnem stolpu ob 21-ih predstavila ljubljanska zasedba Crossroads, pol ure kasneje pa bo tam zaigrala skupina Fed Horses. Na Štuku se bo ob 21-tih začel drugi del festivala BOOM ’22, kjer boste slišali zasedbe Krokar, King Foo, Lusterdam, Orleke in Prismojene profesorje bluesa. Ljubljanski Orto bar bo od 20-ih gostil zasedbo San Di Ego, v Klubar v Kranju pa uro kasneje pride skupina Joker Out.

Poglejmo še, kar prinaša nedelja. V Kulturnem domu na Vurberku se bosta ena na ena pomerila Gušti in Tomi M. Glasbeni dvoboj se bo začel ob 19-ih.

V ponedeljek bo v sosedni Italiji koncert ene najboljših Pink Floyd Tribute zasedb. V Teatro Rosseti v Trst prihaja skupina Brit Floyd, ki bo z nastopom začela ob 21-ih.