Foto: Osebni arhiv/Jaka Bizjak
Foto: Osebni arhiv/Jaka Bizjak

Petek

Danes bo Maribor v znamenju martinovanja. Dogodki se bodo zvrstili od enajste ure in enajst minut. Na Trgu Leona Štuklja bodo zaigrale zasedbe Prisrčniki, Poskočni muzikanti in Karneval band, na Koroški cesti boste lahko prisluhnili Triu Tiborja Pernarčiča, na Grajskem trgu bo zaigrala Pihalna godba Pošta, na Trgu svobode pa bo zazvenel Trio Nejca Miklošiča.
V Ormožu bomo od 17-e ure lahko martinovali z zasedbami Dan D, Infected in Vajb, v celjskem Local Clubu pa bo ob 22-ih zapela Nina Pušlar. Jazz klub na Ljubljanskem gradu bo od 20-ih gostil Uroša Periča in Blunote Quartet.

Sobota

Poglejmo še, kaj prinaša sobota. V MC Pekarna ob 21-ih prihaja zasedba Pero Defformero, v Ormožu pa se bo nadaljevalo martinovanje – nastopil bo Dejan Dogaja z bendom. Celjska dvorana Golovec bo zazvenela ob prepevanju vokalne zasedbe Perpetuum Jazzile z začetkom ob 20-ih, pol ure kasneje pa bo v Celjskem mladinskem centru nastopil Leopold I. V kranjskem Klubaru bo ob 20-ih nastop zasedbe Mrfy, v dvorani Skala v Pivki pa se bo ob isti uri začel koncert ob 30-ti obletnici zasedbe Ana Pupedan. V Centru mladih Koper bodo ob 21-ih 30 nastopili Hamo & Tribute 2Love.