Foto: Osebni arhiv/Jaka Bizjak
Foto: Osebni arhiv/Jaka Bizjak

Petek

Klub mariborskih študentov pa prireja že 6. Ftrgatev, ki bo nocoj ob 21-ih v dvorani UŠC Leona Štuklja. Slišali bomo zasedbe S.A.R.S., Koala Voice in Siddharta. V klubu KGB na Lentu bo ob isti uri nastopil Duo Oba, ki ga sestavljata prekaljena glasbena mojstra: violinist in kitarist Saša Olenjuk in multiinstrumentalist v najširšem možnem pomenu besede – Boštjan Gombač. Ljubitelji jazza boste na svoj račun prišli ob 20-ih 30; v Narodnem domu se bo z novim albumom predstavil Jani Šepetavec Quartet.
V Hram kulture v Selnici ob Dravi ob 19-ih prihajajo Alenka Godec, Simona Vodopivec Franko in Damjana Golavšek, združene v tercet Dinamitke. V Mladinskem centru v Gornji Radgoni pa bo ob 21-ih nastopila zasedba Haiku Garden. Ob isti uri se bo v celjskem Plesnem forumu začel akustični koncert zasedbe Lačni Franz, v mladinskem centru Celje pa bosta od 20-ih 30 igrali zasedbi Imset in Ekvorna. Vladu Kreslinu in Iztoku Cergolu lahko prisluhnete v Blunout klubu v Domžalah; zapela in zaigrala bosta ob 20-ih 30. V ljubljanski Cvetličarni se bo pol ure kasneje začel nastop zasedbe Riblja Čorba. Kulturni center Kočevje bo takrat zazvenel ob glasbi zasedbe Big Foot Mama, v Skalni dvorani Ljubljanskega gradu pa bosta ob 20-ih nastopila Anika Horvat in Klemen Klemen.

Sobota

Poglejmo še, kaj prinaša sobota. Vabljeni ste v Kulturno-glasbeni brlog na Lentu, kjer bo od 20-ih večer pesmi Iztoka Mlakarja – pel jih bo Peter Avsenik.
V eMCe plac v Velenje prihaja blues zasedba The Hooten Hallers, ki bo nastopila ob 21-ih.
Ljubljanski Orto bar bo ob 20-ih gostil hrvaško rock zasedbo Vatra, Vlado Kreslin in Iztok Cergol pa bosta tokrat nastopila v domžalskem klubu Blunout. Prisluhnili jima boste lahko od 20-ih 30.
Zasedba Pop Design bo v kranjskem Klubaru nastopila ob 21-ih, pol ure kasneje pa bodo v Navigator Pubu v Logatcu s koncertom začeli primorski Zmelkoow.

Predstavili smo vam del glasbenega dogajanja tega konca tedna.