Foto: Jadran Rusjan
Foto: Jadran Rusjan

"Mate Bro, oziroma Bro je priznan glasbeni ustvarjalec, pevec, producent in aranžer. Je eden tistih glasbenikov, ki vedno znova presenečajo s svojimi glasbenimi sposobnostmi, vsestranskostjo in odličnim vokalom."

Pregled skladb pod katerimi je podpisan Mate Bro hitro potrdi napisane besede. Da phenomena, Okustični in Bro so najbolj odmevni projekti umetnika, ki mu je bila glasba položena v zibelko. Pisalo se je leto 2006, ko je Mate z Anžetom Langusom - Dagijem predstavil prvo ploščo zasedbe Da phenomena, ki je slovensko glasbeno sceno osvežila z odličnimi soulovsko in funkovsko naravnanimi pesmimi. Prvi plošči je sledila druga, kmalu po njej pa je nastal projekt Bro, v katerem Mate izpolnjuje svojo ljubezen do reggae glasbe.

Ker pa se je včasih težko zelo nišno usmeriti v samo en glasbeni stil, pa je nastala skupina Okustični.

Leto glasbenih festivalov

Leto 2019 je do zdaj postreglo z nekaj večjimi glasbenimi festivali. Med njimi sta tudi izbor za evrovizijsko popevko Slovenije - EMA in Melodije morja in sonca. Prav na teh festivalih je bil prisoten tudi Mate Bro. Na prvem kot član skupine Okustični, s katerim so predstavili pesem Metulji plešejo, na slednjem pa s projektom Bro in pesmijo Dokler je še vetra kej.

Prisluhnite celotnemu Glasbenemu radiogramu!

Glasbeni radiogram: Mate Bro