V Dobri družbi s Kristijanom smo vas spomnili na festival narodnozabavne glasbe Ptuj 2021. Organizatorji že vabijo ansamble, da se prijavijo. Ansambel Štrk je dodobra pomladil zasedbo, nove člane je razkril Milan Lebar. Z nami pa je bil tudi Ansambel Viharnik, ki ga že dobro poznamo.

Milan Lebar nam je predstavil nove člane ansambla Štrk: "Tako kot je bil že v tem koronskem času trend sprememb in menjave članov, se je to zgodilo tudi nam. Mnogi naši člani so se odločili, da se bodo posvetili svojim družinam in tako prenehali z igranjem. Lahko rečem, da se je izoblikovala res čudovita ekipa, ki obeta." Kdo so novi člani, preverite v posnetku.

Foto: Facebook/osebni arhiv
Foto: Facebook/osebni arhiv

Ansambel Viharnik, ki bo drugo leto dopolnil že 30 let igranja, že dobro poznamo. Mare Cerar, njihov pevec, nam je izdal, da se je v teh letih zgodilo kar nekaj menjav. Kar se tiče vaj med zaprtjem je bila pa kar težava: "Smo morali kar počakati, saj je naša pevka Urška iz okolice Sežane in smo čakali, da se odprejo regije." Zdaj pa že pridno ustvarjajo nove skladbe.

Foto: Facebook/Osebni arhiv
Foto: Facebook/Osebni arhiv

Spomnili smo tudi na lanski festival Ptuj 2020 in vse nagrajene ansamble in skladbe. Povabili pa smo tudi že na letošnji festival, ki bo potekal 3. septembra 2021. Ansambli pa imajo le še do 17. maja čas, da prijavijo nove skladbe.

Foto: Facebook/Radio Tednik Ptuj
Foto: Facebook/Radio Tednik Ptuj