Foto: Osebni arhiv/Mike Crawford
Foto: Osebni arhiv/Mike Crawford

Ljubezen do glasbe se je pri Otu Rimelu pokazala že v otroštvu. Na glasbeno pot pa je resneje stopil z ustanovitvijo skupine Lačni Franz pri dvanajstih letih.

Z Lačnimi Franci je Oto Rimele izdal sedem plošč kot solo kitarist in avtor številnih skladb. Skupini Laibach je ob njihovih začetkih pomagal izoblikovati funkcijo električne kitare pri njihovi glasbi, ter sodeloval s številnimi drugimi glasbeniki, med katerimi najdemo tudi pred kratkim preminulega kantavtorja Marka Breclja.

Drugačna poklicna pot

Kljub velikim uspehom na glasbenem področju, leta 1981 je Oto Rimele bil proglašen celo za drugega kitarista v takratni državi Jugoslaviji, ga je študij vodil vstran od glasbe k drugi veji umetnosti. Glasba je Otu kljub drugačni profesionalni poti ostala blizu srca. Kot samostojni ustvarjalec je izdal dve instrumentalni avtorski plošči, na katerih, kot pravi sam, lahko najdemo vzporednice med slišanim in videnim.

Koronska Valovanja

Ponovni čas za glasbeno ustvarjanje je Oto našel med koronskimi valovanji. Prvič se je na ustvarjalno pot podal kot sam svoj šef in tako je nastal album Waving oziroma Valovanja. Za njegovo glasbo, pa bi lahko uporabili kar Otove besede. Oto ne ponazarja ampak ustvarja.

Prisluhnite celotni oddaji Ritem mesta!

Valovanja Ota Rimela

Posnetek bo na voljo 30 dni po objavi!