V okviru Tedna otroka je bil v Mariboru danes 19. bralni maraton pod motom Razigran uživaj dan. Otroci zelo radi pišejo pesmi in jih tudi predstavijo širšemu občinstvu. Tudi letošnje bodo pri Zvezi prijateljev mladine Maribor zbrali v zbornik, saj pesmi in njihovi ustvarjalci to nedvomno zaslužijo.

Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik

Pomembno je, da si otroci vzamemo čas za sebe in v življenju delamo stvari, ki jih imamo radi, ne glede na to, kaj drugi mislijo o tem, pravi Aiša z osnovne šole Kungota: "In da, ker je moto Tedna otroka Razigrano uživam dan, si vzamemo čas za sebe, smo ponosni, veseli in imamo se radi, ker smo to, kar smo."

Prosti čas je najboljši čas, pravi v svoji pesmi Liam in dodaja: "Sam ali s prijatelji se rad igram, športam, berem, novim dogodivščinam v objem hitim, in si želim da doolgo traja."

Rad bi povedal nekaj o prijateljstvu, pa pravi Jošt Matejek: "Prijatelji so zaklad, ki ga nima vsak. Kot vsak zaklad, moraš prijatelje poiskat. Ko ga najdeš, si vesel in srečen, nič več nisi tečen. Zdaj se imaš s kom igrati, se ravsati in se smejati."

Bolj malo razigran dan pa v svoji pesmi opisuje Marisa: "Sledi domača naloga, uf, ta presneta nadloga. Rešim jo čim hitreje, da ostane čas zame pozneje."

Kaj pa, če se v razigranem dnevu pojavijo problemi: "Če imam sam probleme, grem v sobo, se zaprem, kaj rišem ali berem ali gledam..."

pravi Luka in dodaja: "Ne bodi tečen, bodi srečen, saj samo če si razigran, lahko uživaš dan. V gozd se odpravi, ali pohodniško palico zgrabi, v park se podaj, ali v knjigo, kjer te čaka zmaj,"
Po svoje uživaj dan, samo da boš srečen in razigran, zaključuje svojo pesem Luka.