Foto: MMC RTV SLO/Sintija Jurič
Foto: MMC RTV SLO/Sintija Jurič

Polfinalistke so se tekom večera predstavile v dveh izhodih. V prvem izhodu se je vsaka na kratko predstavila; medtem ko ena izmed deklet želi odpreti svoj masažni salon, drugo zanima duševna rast, tretja pa želi postati nepremičninska posrednica. V drugem izhodu pa so se polfinalistke tudi letos predstavile v eko oblekah, ki so jih izdelale same. S tem so pokazale svojo kreativno plat, saj, kot poudarja lastnica licence Miss Slovenije, Jelka Verk, izbor že dolgo ni zgolj lepotno tekmovanje, temveč projekt z vsebino, ki deluje pod sloganom »Podpirajmo slovensko in podprimo Slovenijo.«

"Moram reči, da je bilo letos preko 200 prijav, a verjamete, da z vsako od njimi imam razgovor osebno? In izberem dekleta, ki čutijo vrednote in vsebino. Meni zunanjost ne pomeni nič, s tem se ukvarjam že več kot 20 let. Zelo malo rabiš, da narediš dekle atraktivno, vrednote in vsebino pa morajo dekleta čutiti. Vsebina je pa tista, kar nas dela drugačne, posebne in to tudi vidim pri naši državi Sloveniji, da smo res posebni, drugačni. Imamo nekaj, kar večina ljudi vidi slabosti, kar jaz vidim prednosti. In se mi zdi zelo pomembno, zakaj smo danes v Pesnici pri Mariboru in ne v Mariboru? Ker ima Pesnica ogromno stvari za ponudit in pokazat. In se mi zdi absolutno prav, da projekt Miss Slovenije podpira zgodbe, ki niso tako videne in slišane. In projekt temu služi," pove Verk.

Da se je letošnji polfinale odvijal v Občini Pesnica, pa je bil vesel tudi tamkajšnji župan, Gregor Žmak, ki je bil tudi član strokovne žirije. "Zelo smo veseli tega, da se je polfinale dogajal v Pesnici. Gre tudi za veliko čast in res je ta projekt Miss Slovenije za Miss sveta dobil vedno večjo podporo in tudi s tem, da podpiramo lokalno, da podpiramo slovensko. In menim, da je to tudi velika promocija za celotno Slovenijo," pove Žmak. Kako pa se je počutil v vlogi žiranta? »Prvič sem se preizkusil v vlogi žiranta in mi ni bilo lahko, kar verjemite. Vse so bile tudi zelo izvirne pri oblačilih, tako da je bila izbira res res zelo težka,« pove.

Del žirije tudi aktualna Miss Slovenije Vida Milivojša
Poleg župana Občine Pesnica, so žirijo na polfinalni prireditvi sestavljali tudi poslovni partnerji projekta in aktualna Miss Slovenije, Vida Milivojša. Kot nam pove Vida, se še vedno dobro spominja trenutka, ko je tudi sama postala ena izmed finalistk.
"Ja, predvsem sem bila vesela, presenečena, nisem pričakovala, če sem iskrena. Nisem pričakovala potem niti zmage. Ampak tako lepi občutki in iskreno ena izmed mojih najboljših odločitev, da sem ostala pri projektu Miss Slovenija," se spominja.Kakšno vlogo pa bo imelo dekle, ki bo stopilo v njene čevlje? "Definitivno na nek način težko, ker bo morala veliko narediti na sebi, kar ni vedno lahko. Da ti lahko osebnostno rasteš, moraš kar čez nekaj izzivov. In tudi, da karierno rasteš, moraš iti kar čez nekaj izzivov, da lahko potem rečeš, da si napredoval v enem letu. Ampak že zdaj jaz pri sebi opažam, kje sem začela kot polfinalistka, in danes. In noč in dan," z nasmehom pove.

Finalistke Miss Slovenije 2023 so postale: Ana Ivanc, Nada Hejja, Pika Kenda, Ines Marjetič, Kiara Prugovečki, Alida Tomanič, Naja Fridl, Nika Šalamon, Irma Čaušević, Tijana Bektašević, Andjela Jakimovska, Nina Kokot, Špela Godvajs, Ava Domina Zamuda in Aleksandra Matan.

Kakšna pot jih čaka in kdaj bomo izvedeli, katera bo postala nova Miss Slovenije? Vabljeni k poslušanju celotnega prispevka: