S kolesarjenjem je začel 21. junija, v teh vročih dneh pa je to še dodatni izziv. Zagotovo pa je njegov podvig občudovanja vreden. Sledite mu lahko na njegovi Facebook strani Ena noga, cela ekipa.

Aljoša je potreboval kar nekaj let, da je sprejel diagnozo, ki je bila velik šok. "Tumor na kolenu, nogo je bilo treba odstranit, ker so dejali, da v roku enega meseca ne bi bilo več pomoči. Mene je precej potoklo, zapreš se v sebe in v temačne misli. Enih 28 let sem potreboval, da sem lahko rekel, da sem brez noge in, da s tem ni nič narobe. Letos avgusta pa bo 30 let, kar sem bil operiran," pove Aljoša.

Slika je simbolična. Foto: Radio Koper
Slika je simbolična. Foto: Radio Koper

Ker pa je hotel nekaj več, si je kupil gorsko kolo in začel kolesarit, s samo eno nogo. Leva noga namreč ni dovolj gibljiva. "Malo več rabiš na začetku treninga, ampak z vztrajnostjo in truda prideš do tega. Dve leti nazaj mi je v glavi naredil en klik, da se moram sprejet takšnega kot sem, naredit kaj več zase in za družbo okrog."

Kje vse poteka kolesarska tura in kako lahko kolesari? Kakšna je njegova želja in življenjska zgodba? Vabljeni k poslušanju celotnega pogovora.