Od leve proti desni: Kristijan Šmid, Iza Gobar in Katja Gregorec. Foto: MMC RTV SLO/Robert Zajšek
Od leve proti desni: Kristijan Šmid, Iza Gobar in Katja Gregorec. Foto: MMC RTV SLO/Robert Zajšek

Govorili smo o različnih tehnikah masaž, koliko masaž na mesec bi si morali privoščiti, s kakšnimi željami (tudi tistimi manj primernimi) se srečuje in kako takšne situacije reši ter kako izbrati najboljšo masažo za svoje potrebe. Z gostjo sta klepetala jutranja voditelja Katja Gregorec in Kristijan Šmid.

"Ljudem se pogosto zdi, da masaže niso različne. Ampak mi, ki delamo v bistvu različne masaže, vemo, da je to en zelo širok pojem. Obstajajo masaže, ki so primerne bolj za sprostitev in relaksacijo, pa tudi druge recimo freestyle, ki je mešanica več različnih slogov, tehnik, prijemov. Kadar jaz ponujam masaže, najprej vprašam ljudi, kaj potrebujejo, zakaj so prišli in potem se na podlagi pogovora in potreb odločimo, katero masažo oziroma terapevtski postopek bomo izbrali in izvedli," je povedala maserka Iza Gobar.

Kaj je švedska masaža?
"Švedska masaža je mati vseh masaž. Z njo se je pravzaprav vse začelo. To je masaža, kjer se uporablja samo pet določenih prijemov, ravno zato je toliko kompleksnejše zmagati v tej kategoriji, zato, ker nimaš toliko manevrskega prostora. Praktično moraš res delat na slogu, stilu in tehniki, da se pokažeš."

Kakšno masažo imamo radi?
"Bolj se prakticirajo tehnike zahodnega sloga, kar pomeni, da so izpeljanke iz določenih manualnih postopkih. Pri nas odvisno od človeka. Nekateri potrebujejo močnejši pritisk, zato da lažje ozavestijo svoje mišice in dele telesa, medtem ko drugim bolj paše nežno božanje po domače povedano."

Na tržišču je veliko pripomočkov za masaže, maserji so zelo inovativni. "Jaz najraje uporabljam samo roke, ker se mi zdijo manualni prijemi še zmeraj tisti, ki dajejo pravo energijo," je še povedala Iza Gobar.

Kdaj pa maserji potrebujejo masažo zase? Prisluhnite zanimivemu jutranjemu klepetu TUKAJ.