Dom za starejše - Dom pod Gorco, vsako leto pripravi dan odprtih vrat, ki privabi mnoge svojce stanovalcev in ostale občane. Tako poskrbijo za pravo medgeneracijsko povezovanje in druženje, lokalno pa tudi širše. Lani ga zaradi epidemije, žal niso mogli izvesti, zato pa ga pripravljajo letos, in sicer v soboto, 12. junija.

Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Direktor Doma pod Gorco, Gregor Žigon nam je zaupal, zakaj so se odločili, da vendarle pripravijo letošnji dan odprtih vrat: "Tudi letos smo bili v dilemi, naj ga izvedemo, ali ne. Na koncu smo se odločili, da ga bomo pripravili, predvsem za to, ker so ga pogrešali naši stanovalci. Želimo jim ta dan pokloniti kot neko zahvalo za njihovo potrpežljivost in za vse dobre misli in lepe besede, ki so nam jih namenili v tem težkem obdobju."

Tako se bodo letos veseli zgolj stanovalci in zaposleni in ne bodo vabili zunanjih obiskovalcev. Kljub temu pa se obeta pester program in zanimivi glasbeni gosti. Kdo jih bo obiskal, pa preverite v pogovoru z direktorjem doma Gregorjem Žigonom: