Foto: Gasilska zveza Slovenije
Foto: Gasilska zveza Slovenije

Le še 10 dni nas loči do Gasilske olimpijade Celje 2022. Gasilski zvezi Slovenije, krovni organizaciji prostovoljnih gasilcev v Sloveniji in članici mednarodne organizacije CTIF ter večkratni nosilki medalj gasilskih olimpijad, je bila dodeljena leta 2017.

Celje bo, v sodelovanju z Gasilsko zvezo Slovenije, letos med 17. in 24. julijem, gostilo Gasilsko olimpijado. Gre za največji gasilski dogodek v Sloveniji, ki se ga bo udeležilo 3000 tekmovalcev iz 26 držav. Uradno se bo začela že v nedeljo, 17. julija, otvoritveno slovesnost pa bo Gasilska zveza Slovenije pripravila dva dni kasneje, v sredo, 20. julija, na Celjskem nogometnem stadionu Z’ dežele. Kot se za tak dogodek in olimpijado spodobi, bodo gasilci prižgali olimpijski ogenj, ki ga bo s svojo prisotnostjo in govorom, počastil tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Ne bo se pa vse vrtelo le okoli tekmovanja, pred samo slovesnostjo bo potekal še veliki gasilski olimpijski koncert, na katerem bodo nastopili mnogi znani slovenski glasbeniki.

Več o samem dogodku so nam povedali: Janko Cerkvenik, predsednik GZS, Franci Petek, poveljnik GZS in Zvonko Glažar, vodja Gasilske olimpijade.