Foto: AP
Foto: AP

V jutranjem programu smo se pogovarjali z Matejo Slamnik z Loterije Slovenija. Zanimalo nas je, ali v teh časih ljudje bolj poskušamo srečo v igrah na srečo, in kot kaže, to drži, četudi trenutno bolj v virtualni obliki.
“Večina ljudi še vedno raje izbere fizično-prodajna mesta, je pa dejstvo, da so ljudje sprejeli vplačevati tudi preko spleta ali mobilne aplikacije,” pravi Mateja Slamnik.

“Dejansko je skozi zgodovino veljalo, da so se ljudje v času kriz bolj vključevali v igre na srečo, v času koronavirusa pa ni tako. Glavni razlog je to, da je bila večina naših prodajaln zaprta. Sedaj se počasi prodajna mesta ponovno odpirajo,” dodaja Slamnikova. “Delež tistih, ki vplačujejo prek spleta, je v zadnjem mesecu in pol močno naraslo. Bomo videli po vzpostavitvi “normalnega” življenja, kakšno razmerje bo potem ostalo. Ali bodo ljudje še igrali na spletu, ali se bodo vrnili v klasično prodajno mrežo.”

Loto je sicer tista igra, ki jo Slovenci še vedno najraje igramo. Takoj za lotom pa sledijo mednarodne igre. Dodajmo še, da je v skladu za sedmico v sredinem žrebanju lota točno milijon in pol evrov. Nazadnje je bila sedmica vplačana 1. januarja letos, ko je milijon sedemsto tisoč evrov prejel nekdo, ki je listek vplačal v Radečah.

Celotnemu pogovoru lahko prisluhnete tukaj: