"Jutra ob kavi so še lepša ob kitari," smo poimenovali sredin jutranji program, ko v studio povabimo glasbenike, s katerimi klepetamo in nam prebujanje polepšajo tudi z igranjem in petjem v živo.

Tokrat nas je v Jutru ob kavi in kitari prebujal simpatični Argentinec, ki je svojo srečo našel v Sloveniji – Isaac Palma.

Tvojo glasbeno pot spremljamo že nekaj časa, kdaj pa se je zares začela?
"Moja glasbena pot se je pričela že zelo zgodaj. Spomnim se, da me je mama kot otroka vedno vodila v cerkev, kjer je tudi sama bila precej dejavna. Cela družina je vedno pela v cerkvenem pevskem zboru, mama je tudi vedno igrala kakšen instrument. Naša cerkvena glasba je zelo vesela. Brez dvoma sem se prav v cerkvi srečal z glasbo in s to ljubeznijo do glasbe, ki sem jo začutil, ko smo vsak teden v cerkvi peli. Kljub temu da me starši nikoli niso vpisali v glasbeno šolo, me je glasba vedno našla in kadarkoli sva se srečala, je v meni vedno pustila neskončno lepe občutke."

Ob kakšni glasbi si odraščal?
"Odraščal sem ob veseli glasbi, kot sem že rekel najprej zagotovo ob glasbi, ki smo jo peli v cerkvi, potem pa tudi ob tradicionalni argentinski glasbi, ob plesnih ritmih. Poudariti moram, da imam zelo rad različne tipe glasbe in predvsem danes, ko živim tako zelo daleč od svoje rodne zemlje, rad poslušam tudi argentinsko folklorno glasbo, preko katere še bolj začutim svoje korenine in se spet spomnim, od kod prihajam. Glasba me zares vedno poišče in tudi jaz njo. Zdi se, da za vsak življenjski trenutek moje srce izbere tudi zvrst, s katero sem si takrat bližje in lažje izpojem svoja občutja."

Kakšna se ti je zdela slovenska glasba ko si jo prvič spoznal?
"Slovenska tradicionalna glasba se mi je zdela tako zelo vesela, da sem jo v sebi povezal z argentinskimi otroškimi pesmimi. Slišal sem že za polko, ampak šele v Sloveniji, sem potem polko tudi pobližje spoznal. Naj povem, da sem se polko naučil tudi plesati, kljub temu da so to gibi, ki jih pri nas na zabavah ne srečaš, saj so še vedno nekoliko trdi za nas. Kasneje sem slovenske pesmi, ki so igrane na harmoniko povezal tudi z našo argentinsko cumbio, s katero pa sem v sebi zelo povezan in na zadnje sem zato ustvaril tudi pesem Na zdravje, dragi prijatelji, kamor sem prvič vključil harmoniko in zlil argentinsko in slovensko glasbeno življenje v pesem, ki mi je zares ljuba."

Izdal si mnogo duetov s slovenskimi in tujimi izvajalci, kdo ti je ostal najbolj v spominu?
"Posebej mi je ostalo v spominu sodelovanje s prijatelji Modrijani. Projekt, za katerega smo za trenutek ustavili cel center Ljubljane in uživali v nepozabnem snemanju videospota. Pridružili so se nam številni plesalci in vrhunska ekipa. Morda šele danes dojemam, kako velik je bil v sebi projekt. Jaz sem bil preprosto tam in noro užival, spontano in brez večjih načrtovanj v naprej. Pesem Hočem le tebe, je bila izjemno dobro sprejeta, ujeli pa smo se z Modrijani tudi zasebno, preplet vsega je zame nekaj, za kar sem zelo hvaležen. To je tudi projekt, kjer sem lahko pokazal to svojo veselo naravo, latino duh, ples in veselje."

Zapihal je sveži po koronski veter. Bo kmalu prinesel kakšno novo skladbo?
"Veselo naznanjam, da kmalu prihaja moja nova pesem, verjamem da več njih. Čas korone cenim kot čas, ko sem lahko znova razmislil o sebi kot o glasbeniku in kaj vse bi rad še dal, kako bi se rad še bolje izrazil v glasbi, ki mi zares veliko pomeni in je del mojega življenja že od malih nog. Sanjam, da bi lahko prepeval in ob glasbi v Sloveniji, zorel do konca svojih dni in delil to svojo strast z vsemi, ki jim je moja glasba všeč."