Foto: MMC RTV SLO/Manuela Horvat/Jasmina Bauman
Foto: MMC RTV SLO/Manuela Horvat/Jasmina Bauman

V jutranjem programu sta se nam pridružila Ilka Riedl iz Turistično kulturnega društva Pekre ter Rado Pavalec, selektor. Zvrstilo se bo 8 predstav, ki jih je torej izbral Rado. Z njim smo se pogovarjali o tem kako izbira predstave in ali je te vedno lažje ali težje izbrati. V prvem delu pogovora pa smo se pogovarjali z Ilko, ki nam je nekaj več povedala o festivalu, kje kupiti karte in kako se je vse skupaj začelo.

Na 20. Festivalu komedije Pekre sodelujejo izključno amaterske oz. ljubiteljske dramske skupine. Cilj festivala je predstavitev ljubiteljske gledališke kulture širši javnosti in jim ponuditi nove oblike udejstvovanja.

"Za festival se morajo ljubiteljske skupine prijaviti in potem jaz te posnetke predstav pogledam, razvrstim in jih sprejmem na festival. Seveda pa je to zelo težko delo, da izbereš najboljše. Izbrati samo 8 predstav je zelo težka naloga. Ker igralci vložijo veliko truda v vaje in predstave, pa ne pridejo na naš festival," je povedal Rado Pavalec.

Festival komedije Pekre tradicionalno pripravljajo vsako leto v mesecu marcu, vsak petek in soboto.

"20 let je kar lepa doba. Precej smo se naučili od tistih prvih korakov, ki smo jih naredili. Tako kot vsako leto, se bo tudi letos zvrstilo 8 tekmovalnih predstav. Festival poteka do 24. marca, vsak petek in soboto. Karte lahko kupite preko Eventim ali eno uro pred predstavo. Abonmaji so pa pošli," je povedala Ilka Riedl.

Podrobnejše informacije o festivalu lahko preberete tudi na spletni strani društva. Vabljeni pa k poslušanju celotnega jutranjega pogovora TUKAJ.