Klepetala sta z jutranjim voditeljem Kristijanom Šmidom. “Definitivno je to ena potrditev, tako da sem še zmeraj pod vtisi. To si štejem za posebno čast. Se mi zdi, da je to tudi zelo lepa gesta, da je nekdo na tem nivoju opazil stvari, ki smo jih pač počeli, ne samo jaz ampak še mnogo drugih,” pove Renata Brdnik. Renata je zašila ogromno zaščitnih mask in jih brezplačno delila krajanom.

Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

Kako je prišlo do te pobude?
“To je bilo zelo spontano. Imeli smo prepoved dela, tako da sem bila doma, potrebovali smo maske. Nihče sploh ni vedel, kaj pomeni ta virus, kaj pomeni imeti masko. Začela sem razmišljat v tej smeri, da ne morem samo doma sedet in gledat, če imam pa dejansko možnost, da nekaj pripomorem. Lotila sem se šivanja mask, ki sem jih potem tudi z veseljem delila med svoje najbližje, potem pa je to prešlo v zelo širok krog ljudi, ki so me dnevno kontaktirali.”

Kot je še povedala, je delala od jutra pa nekje do kosila, pri tem ji je pomagal tudi njen mož, bil je kot moralna podpora in fizična sila. “Neki material se je našel doma, pobrskala sem po predalih, našla sem tudi kar nekaj gumice, ki sem jo imela na zalogi. Nekaj pa sem naročevala tudi preko interneta po spletu, žičke gumice itn.”

Renata Brdnik je želela pomagati, to je prišlo spontano. “Nisem želela izkoriščat stiske ljudi, nisem tip, ki bi v tem videla zaslužek. Denar v bistvu ni tisto, kar je pri meni vodilo. Pač želela sem pomagati. Kasneje sem maske tudi prodajala, ker pač enostavno ne moreš delati eno leto zastonj. Ampak v samem štartu, ko se ni dalo kupit maske, takrat pa mi na kraj pameti ni prišlo, da bi to računala," je še povedala Renata Brdnik.

Vabljeni k poslušanju celotnega pogovora:

Foto: Daniel Novakovič/STA
Foto: Daniel Novakovič/STA