Jutro ob kavi in kitari – Joker out

"Jutra ob kavi so še lepša ob kitari," smo poimenovali sredin jutranji program, ko v studio povabimo glasbenike, s katerimi klepetamo in nam prebujanje polepšajo tudi z igranjem in petjem v živo.

Tretjo sezono naših sredinih prebujanj so s svojo glasbo popestrili zmagovalci festivala Frišno/Fresh z letnico 2021 - Joker out. Njihove Umazane misli, so takrat prepričale največ poslušalcev. Kako in s čim so nas prebujali v sredino jutro?

Jutro ob kavi in kitari - Joker out 9.11.2022

Joker out ste v nekaj pičlih letih preplavili slovensko glasbeno sceno, izdali ste dva albuma, kakšni so načrti za naprej?
Čeprav je bilo leto 2022 zelo dinamično in na trenutke naporno, se nikakor ne ustavljamo. Z velikim zagonom nastopamo in ustvarjamo naprej. Oči imamo uprte v Areno Stožice, za katero karte hitro kopnijo. Poleg tega se pa v prihodnjem letu obeta še mnogo presenečenj, ki jih zaenkrat še ne bomo razkrili.

Vaš zadnji singel Demoni je vaša prva skladba, ki ni v slovenščini. Kako to, da ste se odločili izdati skladbo v hrvaščini, ciljate na tuji trg, je na skladbo vplival vaš letošnji nastop na znamenitem festivalu Exit v Novem Sadu?
Pesem v srbščini smo se odločili izdati iz dveh poglavitnih razlogov. Imamo ambicije prodreti na Balkanski trg, saj se nam to zdi logičen naslednji korak v naši karieri in menimo, da imamo Slovenci posebno vez z ljudmi iz bivše Jugoslavije, zaradi katere bi tudi glasbeno se udejstvovali na jugu. Poleg tega ima pevec Bojan srbske korenine in je želel napisati nekaj tudi v maternem jeziku, da lahko, kot pravi on, “tudi njegova babi iz Banja Luke razume njegova besedila.”

Pred kratkim ste razprodali Križanke, ki veljajo za kultno koncertno prizorišče. Kako je bilo nastopati na tako znanem prizorišču in premierno publiki predstaviti vaš aktualni album?
Križanke so sanje vsakega slovenskega glasbenika in štejemo se kot izjemno srečne, da smo dobili priložnost nastopiti tam. Koncert je bil nabit s čustvi in energijo, ki se je lahko po dolgih in napornih pol leta ustvarjanja albuma končno izlila med nami in publiko.

Za naslednje leto ste napovedali koncert v Ljubljanskih Stožicah, vstopnice se že prodajajo. Kako ste se odločili za tako drzen korak?
Nam se ne zdi pretirano drzen, ravno zaradi tega, ker se nam zdi smiselno nadaljevanje tega, kar smo dosegli letos v Križankah in lani v Cvetličarnah. Radi bi dokazali, da mlada Slovenska glasbena scena živi kot že desetletja ni in to pomeni tudi, da eden izmed predstavnikov, prej ali slej, napade Stožice.

Kdaj vas bomo lahko videli in slišali v živo v Mariboru ali okolici?
V Mariboru smo letos nastopili že petkrat (dvakrat v razprodanem Štuku, Wetrinskem, Lampiončkih itd.), zato se letos v sami Štajerski prestolnici ne bomo več pojavili na odru, ampak bomo 3.12. igrali v dvorani Campus na Ptuju. To je najbližji koncert do konca leta.