Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

"Jutra ob kavi so še lepša ob kitari," smo poimenovali sredin jutranji program, ko v studio povabimo glasbenike, s katerimi klepetamo in nam prebujanje polepšajo tudi z igranjem in petjem v živo.

Z nami sta bila Diana in Simon Gomilšek, ki ju poznamo tudi kot Platin. Zase pravita, da sta »prava norca«, na njunih nastopih izvajata blizu 600 pesmi, najlepše pop in rok balade, country skladbe, najbolj znane hite od sedemdesetih let pa vse do zadnjih hitov. Kaj sta nam izbrala za prebujanje?

Jutra ob kavi so še lepša ob kitari

Duet platin je širna Slovenija spoznala na Emi leta 2003, naslednje leto sta na festivalu zmagala, a vajina skupna zgodba se je začela pisati že prej?
"Najina zgodba se je začela že leta 1999, kjer sva v Nemčiji nastopala s skupino Karavans, na samostojno pot pa sva šla leta 2001."

Kaj se je spremenilo v vseh teh letih, od vajinega Evrovizijskega nastopa?
"Kaj dosti se ni spremenilo, ves čas nastopava večinoma v tujini, razen sedaj v koronskem obdobju."

S skupino Smash večinoma nastopata v tujini, tudi skladbe izdajata v slovenščini in nemščini, kako slovenske glasbenike sprejeme tuji trg?
"Tuji trg glasbenike vedno dobro sprejema, če so kvalitetni, poseben recept pa ne obstaja."

Na začetku leta sta napovedala nov album, kdaj ga lahko pričakujemo?
"Ključnih bo naslednjih 14 dni (ha ha)."

Mesec december je po navadi za glasbenike najbolj zaseden mesec. Že dve leti pa ni tako. Kako se počuti glasbenik, ko ne more stati na odru?
"Približno tako kot dirkalni konj v hlevu."