Foto: Slovenska filantropija
Foto: Slovenska filantropija

Zagotovo ste kdaj že obstali pred polno omaro oblačil in se spraševali, le kaj naj oblečem? Velikokrat namreč kupimo kakšna oblačila, ki jih le redko ali pa nikoli ne oblečemo. Razlogov, zakaj je tako, je veliko. Lahko pa kakšne stare kavbojke podarite Slovenski filantropiji.

V Murski Soboti je tako Hiša Sadeži družbe, ki spada pod Slovensko filantropijo in šiva različne izdelke iz starega jeansa. Tako bodo zelo veseli, če imate tudi vi doma, kakšna stare kavbojke ali jeans, ki ga več ne potrebujete in ste jim ga pripravljeni odstopiti. Kot nam je povedal Darko Krajnc, se je ta medgeneracijski projekt v Murski Soboti začel v času največjih odpuščanj v tovarni Mura: "Veliko pridnih rok smo dobili ravno na podlagi velikih odpuščanj. Pri nas je zdaj to že tradicija, da različni star tekstil, ki ni več v rabi, predelamo v nove izdelke, ki dobijo svojo obliko."

Foto: Slovenska filantropija/Izdelki iz jeansa
Foto: Slovenska filantropija/Izdelki iz jeansa

Ne samo star jeans, zbirajo tudi stare zavese. Kakšni izdelki vse nastanejo in kam vse jim lahko dostavite svoj stari tekstil? Prisluhnite: