Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Ugotovili smo, da je med našimi poslušalci kar nekaj tistih, ki redno kuhajo, medtem ko žene postorijo še kaj drugega.

Kristijan je pred leti celo dobil nagrado – postal je "štrudlmojster" na Prazniku kozjanskega jabolka. "Je pa res, da ga od takrat nikoli nisem več naredil, zato ne vem, če ga še znam narediti," se je pošalil Kristijan. Obljubil pa je, da ga speče in naslednji ponedeljek prinese v službo, da skupaj ocenimo njegov izdelek.

Naslednjič bomo poskusili jabolčni zavitek našega Kristijana. / Slika je simbolična. Foto: MMC RTV SLO
Naslednjič bomo poskusili jabolčni zavitek našega Kristijana. / Slika je simbolična. Foto: MMC RTV SLO

Kristijan je seveda tudi danes navijal za moške, Jasmina pa je bila na strani tako moških kot žensk. Kaj pa pravijo pravi kuharski mojstri? "Ženske dokazujejo, da so zelo dobre v svojem poklicu. Včasih so moški boljši v segmentu, ko ne razmišljajo preveč, ko se prepustijo toku, ko delajo po občutku. Ženske morda včasih preveč zakomplicirajo, preveč razmišljajo … vsak ima svoje slabosti, pa tudi prednosti," nam je povedal Kuhar Jaka, ki smo ga povprašali za mnenje.

Tudi naši poslušalci so se vključili v jutranjo debato o kavi.
"Vampi, jetrca rad kuham, takšne tradicionalne jedi. Moški želimo žene tudi kdaj razbremenit," je povedal poslušalec Vlado.

"Kuham že dobrih 48 let. Kuham vse, kar se da naredit. Danes pa imam za kosilo pasulj s prekajenimi rebrci. Z ženo bova imela fajn kosilo, kuham pa vedno jaz in žena vedno pravi, da je zelo dobro," je povedal poslušalec Martin.

"Moški ste res bolj profesionalni v kuhinjah, ... moj mož tudi zelo rad kuha, za njim pa ostaja zelo veliko posode," se je pa pošalila poslušalka Alenka.

Prisluhnite celotni jutranji debati, nasmejali se boste: