Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Tokrat nas je zanimalo, kdo se giba več, moški ali ženske? Odgovor je pravzaprav večplasten. Naša telesa so grajena različno, včasih ima kdo več volje ali motivacije, včasih zagnanost tudi popusti in se kasneje ponovno obudi.

Naši poslušalci so se pridružili debati z Jasmino in Kristijanom in dali veljavo tako ženski kot tudi moški plati. Nada Zetić iz Bodifita nam je denimo povedala: "Mislim, da glede populacije, ki hodi k nam, bi se lahko našli pol pol, ampak je razlika kdo obiskuje fitnes kdo pa individualne vadbe. Ženske se bolj udeležujejo vodenih vadb, moški pa fitnesa. Moškim je še vedno nerodno se priključit vodenim vadbam. Ženske se bolj odločajo za treninge, posvete in dalj časa vztrajajo pod vodeno vadbo. Moški pa se odločijo za osebne treninge in hitro znajo ter delajo po svoje. Vsi pa sprejemajo nasvete, tako ženske kot moški."

Poslušalec Boris je povedal, da vztraja pri kolesarjenju in letno naredi kar nekaj kilometrov. Poslušalka Ema je povedala, da vadi vsak dan eno uro in, da se udeležuje vadb, kjer so prisotne samo ženske. Poslušalka Lidija pa nam je povedala, da so moški bolj pridni in vztrajni pri vadbi. O čem je še tekla beseda in kaj zanimivega smo izvedeli? Vabljeni k poslušanju.