Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Kristijan je držal obljubo, ki jo je dal v prejšnji oddaji in sicer, da bo spekel jabolčni zavitek. Bil je odličen! Pomagale so mu tri pomočnice, njegovi hčerkici Zoja in Lija ter partnerka Lidija. Poskrbeli so, da je t.i. štrudla zmanjkalo v hipu.

Tokrat pa sta Kristijan in Jasmina klepetala o kuhanju kave. Poklicala sta tudi Aleša Gorenca, ki je barist, specialist za kuhanje kave. "Ženskam so mogoče bolj všeč kave z mlekom, bele kave, … še bolj, če so kakšni vzorčki gor narisani. Ampak to je čisto posplošeno rečeno. Bolj so trendi, da se kave pijejo vsaj v zadnjem času kot espresso," je povedal Aleš.

Skodelica kave je v številnih kulturah, tudi slovenski, sinonim za druženje. Foto: Reuters
Skodelica kave je v številnih kulturah, tudi slovenski, sinonim za druženje. Foto: Reuters

V debato so se vključili številni poslušalci:
Taksist Janko nas je poklical in povedal, da kadar dela v nočnem času, spije več skodelic kave. "Lahko se zgodi, da tudi do 5 kav. Dobra kava je espresso, tista je zakon. Ne more se primerjati s tisto iz avtomata."

"Kuham turško kavo, naučila me je moja mačeha. Tudi zdaj, ko so obiski skuham kavo," je povedal poslušalec Stanko.

Poslušalka Vlasta nam je razložila, kaj je cvajerca. "Po drugi svetovni vojni, ko se ni kava dobila povsod, se je po firmah zjutraj skuhala kava. Opoldne se je ta gošča prevrela in se je malo šnopsa dolilo in tej kavi se je reko cvajerca." Kaj so še povedali poslušalci?

Prisluhnite celotnemu pogovoru: