V sodelovanju z RKS-OZ Maribor in CTM UKC Maribor se bo akcija tradicionalno že desetič, odvijala na stadionu Ljudski vrt 6. in 7. septembra.

Na akciji je bilo že več kot 1800 ljudi, darovalo pa več kot 1500 ljudi, je povedala naša gostja in omenila tudi letošnjo novost. "Edina posebnost, ki jo imamo letos je, da nismo samo do 14. ure. V ponedeljek 6. septembra sicer ja, a v torek 7. septembra smo do 17. ure. Upoštevali smo in slišali glas tistih, ki ne morejo priti do dveh, tako da srčno upam, da bo do pete uro prišlo lepo število ljudi tudi v torek."

Foto: Radio Maribor/NK Maribor
Foto: Radio Maribor/NK Maribor

Tudi letos se je treba na akcijo naročiti, klice krvodajalcev pa se sprejema vsak delovni dan med 7. in 15. uro. Naročanje že poteka, pokličete lahko na številki: 02 321 22 71 in 041 320 796. Ne pozabite, da se morate dogodka udeležiti zdravi, z masko in se na dogodku samem držati varnostne razdalje.

"Prvo pravilo je biti zdrav, ker kri lahko dobi dojenček ali pa gospod v zrelih letih. Pomembno je, da se zavedamo, da to potrebuje nekdo, da mu rešimo življenje, zato moramo biti v prvi vrsti zdravi," je poudarila Mojca Pepelnik.

Krvodajalce tudi letos čaka posebno in unikatno darilo. Odvzem krvi bo v prostorih NK Maribor na stadionu Ljudski vrt, poskrbljeno bo tudi za malico.

Vabljeni k poslušanju celotnega pogovora: