Miha Senčar, predsednik Manager kluba Ptuj. Foto: MMC RTV SLO/Robert Zajšek
Miha Senčar, predsednik Manager kluba Ptuj. Foto: MMC RTV SLO/Robert Zajšek

Gost jutranjega voditelja Roberta Zajška je bil predsednik Manager kluba Ptuj, Miha Senčar.

Manager klub Ptuj, ki povezuje podjetja, managerje in podjetnike v regiji, si prizadeva tudi za učinkovito povezovanje regionalnih delodajalcev s potencialnimi zaposlenimi ter za povezovanje izobraževalnih institucij z gospodarstvom. Organizira 2. zaposlitveni sejem pod sloganom »DOBRO SLUŽBO NAJDETE TUDI DOMA«. Dogodek bo dvodnevni, in sicer bo potekal 29. in 30. marca v prostorih Šolskega centra Ptuj, med 8.50 in 14.30 uro.

"V Manager klubu Ptuj smo lani poslušali izzive naših članov in širšega okolja, seveda problematika zagotavljanja novih talentov, kadrov za podjetja. Zato smo se odločili, da organiziramo karierni sejem na Ptuju, ki je sicer namenjen širši okolici, prav tako so prijavljena podjetja, ki niso s Ptuja. Gre pa zato, da torej rešujemo izziv pomanjkanja kadrov, po drugi strani pa želimo malo širše družbeno prispevat, da res dobri talenti ostanejo doma," je povedal Miha Senčar.

Po njegovih besedah, se podjetja dobro zavedajo, da za uspeh potrebujejo dobre, če ne celo odlične sodelavce in so jim pripravljeni nuditi varno zaposlitev, dobre pogoje dela ter prisluhniti pričakovanjem potencialnim novim sodelavcem, torej dijakom in študentom ter drugim iskalcem zaposlitve. Temu je karierni sejem tudi namenjen. Podjetja predstavijo zaposlitvene možnosti, štipendiranje ter delovne prakse.

"Povpraševanje po kompetentnih kadrih je zelo veliko. Borimo se z bližino Avstrije kot vsa podjetja v tem okolju in želimo pač aktivno pomagat jim, da ti talenti in iskalci zaposlitve vidijo, da so dobra podjetja tudi doma in, da tudi tu ostanejo. V osnovi je sejem namenjen podjetjem, ki se želijo predstavit. Letos je prijavljenih 11 podjetij, sejem pa je namenjen seveda iskalcem zaposlitve in pa talentom, ki bodo te zaposlitve še iskali, torej dijakom, študentom, tistim, ki iščejo nove izzive in pa seveda nezaposlenim," je še dodal Senčar.

Več kot 30.000 ljudi na dnevni ravni migrira v Avstrijo ali pa študentje nato delo ohranijo v kraju študija, zato v Manager klubu Ptuj verjamejo, da bo lokalni zaposlitveni sejem odličen karierni preskok za delojemalce in ob enem tudi dobra poslovna priložnost za vse zaposlovalce v regiji.

Vabljeni k poslušanju celotnega pogovora, na voljo tukaj: