Foto: MMC RTV SLO/Radio Maribor
Foto: MMC RTV SLO/Radio Maribor

Prejšnji teden smo namreč začeli z novo radijsko akcijo, v kateri iščemo resnične zgodbe ljudi, ki so pomagali drugim ali pa je nekdo pomagal njim. Vabljeni, da se pridružite voditeljema Jasmini Bauman in Kristijanu Šmidu ob torkih zjutraj med šesto in sedmo uro.

K akciji je pristopila tudi trgovina Zelena japka, ki se nahaja v Dominkuševi ulici 5 v Mariboru. "To je trgovina brez plastične embalaže. Večino izdelkov imamo na rifuzo, kar pomeni, da je zelo dobrodošlo, da pride stranka z lastno embalažo, ne glede na to iz kakšnega materiala je. Nam je važno, da se ta embalaža čim večkrat uporabi," je povedala vodja trgovine Tina Arnuš.

V zameno za vaše zgodbe pa vam Zelena japka podari paket. "En paketek je, kjer je not izpiralec perila. To pomeni, da je podoben mehčalcu, ampak je tudi za ljudi za občutljivo kožo. Njegova funkcija pa je, da izpira detergente iz oblačil, kar je še toliko bolj pomembno. Potem imamo pa še čistilec za vetrobransko steklo, torej ekološko brez kemijskega vonja med čiščenjem," je še dodala Tina.

Tudi danes so nas poklicali poslušalci, priporočamo vam, da kliknete na posnetek in prisluhnete celotni jutranji debati.