Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

V četrtkovih jutrih smo že govorili o najemu ali nakupu, pa tudi o tem, kako do prvega lastništva. Kako nepremičnino uspešno prodati in ne nazadnje tudi o tem, kako večjo nepremičnino zamenjati za manjšo in obratno, da pri tem, ne izgubimo preveč.

Tokrat pa nam je nepremičninski posrednik Daniel Angel Sauli iz KW Slovenija svetoval o tem, kako se lotiti naložbe v nepremičnino za oddajo: "Eno od zlatih pravil pravi, da je potrebno tretjino privarčevanega zneska oziroma eno tretjino imeti v nepremičninah. Saj je ni boljše in bolj varne naložbe, kot so nepremičnine, kajti tudi če se zgodi katastrofa na trgu je to ena od naložb, ki jo v takem primeru lahko sami koristimo."

Kaj pa v primeru oddaje nepremičnine? Tukaj Sauli opozarja, da se je dobro povezati z nepremičninskim agentom:" Agent vas bo vodil skozi vse korake, ki so pomembni pri oddaji. Še posebej pri prvem koraku, ki je najbolj pomemben, če še niste lastnik nepremičnine. Pomembno je namreč, da kupite takšno, ki bo primerna za oddajo in da že prvi dan, ob vstopu v naložbo naredimo profit."

Opozarja pa tudi na to, da po navadi cenovno ugodna ponudba, ni zmeraj najboljša in se na koncu izkaže, kot veliko slabša poteza. Na katere pasti še opozarja? Prisluhnite v spodnjem pogovoru:

Tudi naslednji četrtek ob pol devetih nadaljujemo s svetovanjem. Tokrat bomo odgovarjali na vaša vprašanja. Vabimo, da nas pokličete na 420 15 55 ali pa pošljete vprašanja na radio.maribor@rtvslo.si.