Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

"Jutra ob kavi so še lepša ob kitari," smo poimenovali sredin jutranji program, ko v studio povabimo glasbenike, s katerimi klepetamo in nam prebujanje polepšajo tudi z igranjem in petjem v živo.

Tokrat nas je prebujala slovenska pevka pop glasbe, skladateljica in klaviaturistka - NEISHA.

Prihajate iz glasbene družine, glasba vam je bila, kot radi rečemo, položena v zibko. Kdaj ste začutili, da je prav glasba tisto, kar bi v življenju radi počeli?
Ljubezen do narave, živali in do glasbe, je nekaj, kar me spremlja že od rosnih let. Ni čudno, da moj prvi koncertni list datira v leto 1986, ko sem bila 4 letna punčka in sem že tapkala po klavirju, ustvarjala svoje melodije in pričela s poukom v glasbeni šoli.

Ste klasično izobražena glasbenica, pianistka in skladateljica. Svoje življenje pa ste kljub temu posvetili popularni glasbi. Kako ste prišli do te odločitve?
Temu je botrovalo dejstvo, da je najboljše, če svojo osebnoizpovedno avtorsko glasbo odpojem in odigram prav jaz sama. Veliko sem pisala za druge in igrala po različnih sestavih, ampak tista moja edinstvenost se skriva ravno v tej esenci - zlitja instrumenta z glasom.

Vaš prvi album je postal platinast. Kako se spomnite tega izjemnega dosežka na slovenski glasbeni sceni?
To je bila težko prigarana in težko pričakovana nagrada. Takrat je bil to res bum. Potem se je pa ta prah malo polegel (smeh). Saj veste, kako je, ko v prekratkem času obredeš vso državo in se te vsi preveč navadijo. Je bil pa to izziv za moje dolgoprogaštvo. Vzdrževat nivo - kvaliteto in realno kvantiteto v sorazmerju z našo kvadraturo.

Imate svojevrsten, a prepoznaven glasbeni stil. Kaj je tisto, kar dela vašo glasbo prepoznavno?
Mislim, da je za ta objektiven pogled potrebno mnenje glasbenih producentov, urednikov in kritikov. Jaz samo pišem, snemam in izvajam iskreno glasbo po svojih najboljših močeh, kot sem pa že zgoraj omenila, je moja esenca ta, da sem ustvarjalec in poustvarjalec v enem, cel paket-avtorica, vokalistka, inštrumentalistka (smeh).

Svoj zadnji album ste izdali leta 2017. Kdaj lahko pričakujemo novega?
Zaključujemo s snemanji. Plošča gre počasi v miks, pričakujem izzid spomladi 2022 in večji promocijski koncert v Ljubljani.