Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

"Jutra ob kavi, so še lepša ob kitari," smo poimenovali sredin jutranji program, ko v studio povabimo glasbenike, s katerimi klepetamo in nam prebujanje polepšajo tudi z igranjem in petjem v živo.

V sredino jutro ob kavi in kitari je tokrat prišel glasbenik, pevec in komponist Nino Ošlak. Poznamo ga po številnih radijskih uspešnicah, trenutno pa poslušalce osvaja z energično skladbo, Ko si z mano. Kako je zvenela v živo? Poslušajte:


Še kratek pogovor pred nastopom v živo:

Si izvajalec in avtor. V kateri vlogi se boljše počutiš, v vlogi izvajalca ali avtorja glasbe in besedil?
Ne gledam na to kot na dve ločeni vlogi, vse se dopolnjuje, prepleta. Vse je glasba. Uživam ko pojem, ko igram, uživam ko pišem, ko ustvarjam. Glasba je moje življenje. Od jutra do večera, no, včasih še ponoči (smeh).

Tvoj aktualni singel Ko si z mano je med najbolje predvajanimi pesmimi v Sloveniji. Kako napisati uspešno skladbo, obstaja kakšen recept?
Če bi imel recept, ga sigurno ne bi izdal (smeh). Res je ena velika potrditev, če se pesem prebije na vrh med najbolj predvajanimi. In motivacija za delo naprej. Bistvo je v tem, da najdeš svoj izraz in da rasteš. Kot raste publika z menoj, že leta. Res uživam v svoji glasbi in ljudje to začutijo. Nikoli ne smeš za vsako ceno ugajati, na dolgi rok v tem ni uspeha.

Z glasbo se ukvarjaš že od otroštva, profesionalno kariero pa si začel s pesmijo Mi amor leta 2008. Kaj se je spremenilo na slovenski glasbeni sceni od takrat?
Ne samo na glasbeni sceni, nasploh so se naša življenja močno spremenila. Splet igra veliko večjo vlogo v vsakdanu kot jo je morda takrat, način življenja, vse se je spremenilo... In s tem posledično tudi glasba in moje ustvarjanje. S tem ni nič narobe. Glasba vedno odraža nek čas, družbo v nekem obdobju.

Si akademsko izobražen glasbenik. Kako ti izobrazba pomaga na tvoji poti?
Tega res ne maram izpostavljati. naj govori zase moje delo. Napisal sem že skoraj 130 skladb, veliko tudi za druge izvajalce. To so vse skladbe, ki so bile izdane, kot singli, kot pesmi na ploščah in podobno. Izobrazba mi je dala neko osnovo, veliko pa se še vedno učim, delam na sebi, razvijam svoj zvok in predvsem noro uživam v kreiranju novosti.

Izdal si že tri samostojne albume, prvega leta 2013 in zadnjega leta 2019. Je v načrtu že četrti?
Snemam novo, 4. ploščo. Je pa vse odvisno od moje kreative in časa. Rad bi si vzel čas. Nikamor se mi ne mudi. Ko bom zadovoljen, jo bom z veseljem delil in poslal v svet (smeh).