Foto: Radio Maribor/Študentski domovi Univerze v Mariboru
Foto: Radio Maribor/Študentski domovi Univerze v Mariboru

Gre za pametne paketnike, ki omogočajo varen prevzem paketov, ki si jih stanovalci naročajo z vseh koncev sveta. Prevzem poteka brez osebnega stika, kar je v času pojava epidemije koronavirusa postala neizbežna realnost.

Maja Krajnc Ružič, direktorica mariborskih študentskih domov razlaga: ''Študentski domovi Univerze v Mariboru so prvi in trenutno edini študentski domovi v Sloveniji, ki ponujajo svojim stanovalcem preusmeritev paketov neposredno v naselje, v katerem prebivajo. S tem jim omogočajo prevzem paketov 24/7.''

Prvih 12 pametnih paketnikov so namestili v dveh naseljih, 6 jih je nameščenih pred vhodom v Dom 7 v največjem naselju na Gosposvetski cesti 83a s skupno kapaciteto 1320 ležišč. Drugih 6 paketnikov je nameščenih pred vhodom Doma 1 v naselju v Tyrševi ulici v centru Maribora, kjer je skupno 711 ležišč.

Nenazadnje pa gre za pilotni projekt, s katerim v Študentskih domovih Univerze v Mariboru sledijo trendom, ki se pojavljajo na trgu. S tovrstnimi projekti bogatijo nivo bivanja in širijo ponudbo storitev, ki jih ponujajo stanovalcem in stanovalkam.

Vabljeni k poslušanju celotnega pogovora.