Foto:Mateja Tomašič
Foto:Mateja Tomašič

Marsikateri lastnik psov se je že velikokrat vprašal, kdo bo skrbel za kosmatinca, ko se bomo odpravili na dopust, kamor kuža ne sme z nami? In v današnjih časih najdemo že ogromno rešitev. Ena izmed teh je tudi pasji hotel, oziroma oskrba in varstvo psov.

Tako smo se pogovarjali z Matejo Tomašič, ki ponuja tovrstne usluge, lastnikom štirinožcev, ki se znajdejo v takšnem položaju: "Kužki niso stvar, ki bi jo lahko kar tako odložili in odšli, zanj je treba primerno poskrbeti. Pred samo oddajo se najprej dogovorimo za spoznavni obisk, da kužka spoznamo in se pripravimo nanj. Kužki namreč imajo različne navade in so različno socializirani."

V njihovi oskrbi je zmeraj samo en kuža, da se mu lahko v popolnosti posvetijo: "Hrano dobi takrat, kot jo po navadi dobi doma, na sprehod ga peljemo v tistem času in tolikokrat kot je navajen od doma," nam je povedala Tomašičeva.

Ne samo kužki, tudi mačke so tiste, ki potrebujejo družbo v času, ko smo odsotni. Zato poskrbijo tudi zanje: "Za muce nimamo pri nas primernega prostora, zato izvajamo oskrbo muckov na vašem domu. Lastniki pustijo doma hrano, pesek in njihove igrače, mi jih pa dvakrat na dan nahranimo in poskrbimo zanje."

Kje jih lahko najdete in vse ostale podrobnosti o oskrbi, pa preverite v pogovoru.