Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

"Jutra ob kavi so še lepša ob kitari," smo poimenovali sredin jutranji program, ko v studio povabimo glasbenike, s katerimi klepetamo in nam prebujanje polepšajo tudi z igranjem in petjem v živo.

Jutro ob kavi in kitari – Nina Pušlar

Si stalnica na radijskih valovih tako rekoč od začetka svoje glasbene kariere. Kaj se je na slovenski glasbeni sceni spremenilo v vseh teh letih?
"Spremenilo se je ogromno stvari, sama se največkrat spominjam različnih koncertnih prizorišč, na katerih sem imela priložnost koncertirati v svojih začetkih pa jih recimo danes več ni. Tako, da ko se vozim po različnih krajih in se peljem mimo je to zame taka lepa nostalgija, lepi spomini. Predvsem se je spremenilo tudi to, da je glasba dobila svoje mesto na različnih digitalnih platformah, kar je bilo v mojih začetkih še neznanka. Prav tako so od leta 2009 prišla v ospredja različna socialna omrežja, Facebook, kasneje še Instagram. Kar veliko stvari se je spremenilo."

Kako se je v teh letih spremenila Nina?
"Glede na to, da sem svojo prvo pesem po zmagi v Bitki talentov posnela pri rosnih sedemnajstih letih, se seveda vzporedno z glasbo in vsemi skladbami, ki sem jih v teh letih posnela, odraščala tudi sama. En tak lep primer je zame pesem Ni ona, ki smo jo v lanskem letu po petnajstih letih naredili v eni čisto novi, retro različici. Tako lahko sama sebe slišim res v eni drugačni luči, kot na primer v začetku. Tako, kot sem na primer dozorela kot peka v vseh teh letih. Zelo sem hvaležna za vse te izkušnje, za vsa doživetja, druženja na odru in ob njem in vse to te seveda bogati in oblikuje. Zanimivo pa bo slišati pesem Ni ona čez petnajst let, še bolj zanimivo pa bo to, kakšno novo preobleko ji bomo takrat nadeli."

Kako si krajšaš čas v obdobju brez koncertov?
"V letu 2020 in 2021 smo bili predvsem, zraven nekaterih koncertov, ki so se vseeno zgodili, zelo ustvarjalni v studiu. Pripravljamo namreč nove pesmi, novi album. Poleg koncertov in novih pesmi pa je leto 2021 v naši družini zaznamoval nov član, moj tretji nečak, s katerim preživljam res veliko, veliko prostega časa in je zelo lepo."

Pred pol leta je izšla pesem Tople oči. Lahko sklepamo, da gre za prvi singel iz novega albuma?
"Zelo dobro sklepate, res je. Tople oči je prva pesem, ki jo boste lahko slišali na sedmem studijskem albumu, ki ga trenutno pripravljam."

Kakšno bo glasbeno leto 2022 za Nino Pušlar?
"Kmalu boste lahko slišali čisto novo pesem, lansko leto sem jo že prepevala na svojih koncertih in imela sem občutek, da je bila publiki zelo všeč. Upam, da bo lepo sprejeta tudi na radijskih postajah, delček pesmi vam v živo odigram tudi v sredo.
Kaj prinaša glasbeno leto 2022, pa se prepuščam toku tako, kot je to postala nekakšna stalnica zadnjega leta. Predvsem upam, da bo čim več takšnih priložnosti, da bomo lahko skupaj v živo in da se kulturno življenje čim prej vrne v normalo. Zato sem zelo, zelo vesla, da bomo skupaj v sredo in da bomo skupaj tudi 19. februarja na valentinovem koncertu, v čudoviti dvorani SNG Maribor."