Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Voditelja Kristijan in Jasmina sta tudi tokrat na to temo pogledala z moške in ženske plati in ugotovila, da sta oba velika ljubitelja kruha.

Dandanes je izbira moke res velika, v Mariboru pa imamo tudi Hišo kruha, ki je znana po moškem kruhu. "Moški radi vzamejo kruh za moške, ki smo ga oblikovali prav za njih, smo pa ugotovili, da ga tudi ženske obožujejo. Poseben je, ker je v njem veliko proteinov, 80 odstotkov semen, prosena kaša in pšenična polnozrnata moka," je povedala Magdalena Pec. Včasih so namreč rekli, da proso pomaga pri sivih laseh.

Vonj je tisti, ki nas že od daleč vabi, je povedala sogovornica. "Večkrat se nam zgodi, da stranke rečejo, da so želeli mimo trgovine, pa jih je pritegnil prav vonj. Marsikdo ob rezanju kruha reče tudi joj dajte mi ga. Več dejavnikov je, ki vplivajo, zakaj nam je kruh tako dober."

Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

In kako je Magdalena po priljubljenosti kruhe postavila na 1., 2. in 3. mesto?
"Prvo mesto bi rekla, da je definitivno kmečki mešan kruh, to je klasičen kruh, ki ga večina ima najraje. Drugo mesto zaseda bel kruh, to je nostalgičen kruh iz otroštva in še vedno zelo popularen. Kot tretjega pa bi izpostavila kruh z drožmi, ki je v zadnjem času trend je pa tudi zelo prebavljiv in okusen."

V oddaji se nam vedno pridružijo tudi poslušalci, kaj so nam povedali?

"Pri nas smo veliki ljubitelji kruhi. Večinoma pečem pirin kruh, vendar iščem pogum, da bi naredila kruh z drožmi," je povedala poslušalka Vera.

"Kruh pečem doma v krušni peči, vedno jih spečem 8 hlebcev. Pečem pa z domačim kvasom," je povedala poslušalka Vida.

Prisluhnite zanimivi jutranji debati: