Foto: Radio Maribor/Študentski domovi Univerze v Mariboru
Foto: Radio Maribor/Študentski domovi Univerze v Mariboru

Študentski domovi vsako leto objavijo Razpis za sprejem in podaljšanje bivanja študentov v študentskih domovih. Maja Krajnc Ružič, direktorica Študentskih domov Univerze v Mariboru, poudarja, da je rok, ki ga kandidati za sprejem subvencioniranega bivanja ne smejo zamuditi, 16. avgust 2021.

Prošnjo za sprejem subvencioniranega bivanja morajo kandidati oddati preko elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ. Vsak študent lahko odda samo eno prošnjo. Prošnjo za podaljšanje bivanja vložijo študenti, ki so v študijskem letu 2020/21 bivali v javnih ali zasebnih študentskih domovih, dijaških domovih ali pri zasebnikih s subvencijo in se niso izselili iz javnih ali zasebnih študentskih domov oziroma dijaških domov in niso prekinili nastanitvene pogodbe za bivanje pri zasebnikih

Po besedah Krajnc Ružičeve mariborski študentski domovi omogočajo bivanje na petih lokacij v mestu in nudijo kar 2663 ležišč. Tudi letos pričakujejo, da se bo večina novincev vselila že konec meseca septembra. Direktorica še napoveduje prenovo domov, in sicer na Tyrševi se obeta prenova 1. doma, Depandanse in telovadnice, na Gosposvetski pa doma 15.

Vabljeni k poslušanju celotnega pogovora, v katerem smo se dotaknili tudi cen in dejavnosti v okviru bivanja v študentskih domovih.