Jutranji voditelj Kristijan Šmid se je pogovarjal z Nino Planinšek in Markom Gluhakom.

Nina Planinšek je vodja razvoja spletne strani s strani tutorjev FERI, vodja tutorjev študentov FERI pa je Marko Gluhak. Kako je sploh prišlo do sodelovanja? "V bistvu so nas v Društvu SOS konec šolskega leta kontaktirali, prosili so nas za samo obnovo spletne strani. Predvsem zaradi tega, ker je trenutno posodabljanje vsebine izjemno težko. Tako da smo tutorji študenti z veseljem priskočili na pomoč in se odločili, da jim prenovimo spletno stran oziroma zaradi tega, ker je samo prenavljanje toliko kompleksno, smo se odločili, da jo začnemo graditi kar znova," je povedala Nina Planinšek.

Foto: Radio Maribor/Kristijan Šmid
Foto: Radio Maribor/Kristijan Šmid

Tako bo nova spletna stran omogočila Društvu SOS lažje in bolj ažurno posodabljanje vsebine, obiskovalcem pa lažji pregled vsebin. Društvo SOS telefon za ženske in otroke - žrtve nasilja je namreč nevladna, humanitarna organizacija, ki deluje v javnem interesu na področju enakosti spolov. Njihovo poslanstvo pa je nuditi osebam, predvsem ženskam in otrokom, ki doživljajo nasilje, zaščito in podporo pri izboljševanju kakovosti njihovega življenja ter izobraževati in osveščati o ničelni toleranci do nasilja v intimno partnerskih in družinskih odnosih, so zapisali na FERI-ju.

Tutorji študenti pa pri omenjeni prenovi torej igrajo pomembno vlogo. "Tutorji študentje smo v bistvu študentje, ki z veseljem pomagamo predvsem študentom, če pa je potrebno še kje drugje, pa smo pripravljeni z veseljem pomagati," je povedala Nina. Marko, ki je vodja tutorjev pa je v jutranjem programu poudaril še dobro in zagreto skupinsko dinamiko med študenti. "Sploh v tem zadnjem letu smo se povezali na več nivojih, kot bi pričakovali za neko delovno ekipo recimo," je povedal.

Vas zanima, kaj sta v jutranjem programu Nina in Marko še povedala? Vabljeni, da prisluhnite celotnemu pogovoru: