Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

"Jutra ob kavi so še lepša ob kitari," smo poimenovali sredin jutranji program, ko v studio povabimo glasbenike, s katerimi klepetamo in nam prebujanje polepšajo tudi z igranjem in petjem v živo.

Jutro ob kavi in kitari – Tabu

Tokratno sredino jutro so naš studio napolnili člani zasedbe Tabu.

Jutro ob kavi in kitari - TABU

Kako se spominjate začetkov skupine Tabu?
"Začetki so bili izjemni. Neverjetna energija in ideje, ki so dale slutiti, da se bo zgodilo nekaj več. Kjerkoli smo se pojavili, smo navdušili. Bil je čas, ko je internet delal zelo zelo počasi, telefon pa si lahko uporabljal zgolj za klicanje. Koncertna euforija je zajela Slovenijo, bili smo mladi in željni uspeha."

Kaj se je na slovenski glasbeni sceni spremenilo v vseh teh letih?
"Veliko se je spremenilo. V osnovi se je spremenil odnos do glasbe. Čeprav nas sili k razmišljanju, da nam ni najbolj všeč, se zavedamo, da se svet vrti naprej in nikoli ne bo šel nazaj."

Pred kratkim ste izdali nov singel ta verjetno napoveduje nov album?
"Tako je. Nov album obljubljamo za 2022. Smo polni idej in komaj čakamo, da zadeve stečejo."

Singel Zmaji je izšel s kinematografskim videospotom. Kakšna je zgodba za pesmijo in videospotom?
"Zmaji so klasična ljubezenska zgodba. Ker pa ne bi bili Tabu, če ne bi malo uporabljali domišljije, je tu medgalaktična ljubezenska zgodba. Spot je res filmski, ekipi, ki se je lotila projekta, je uspelo neverjetno delo."

Kakšno bo glasbeno leto 2022 za Tabujevce?
"Kot smo že omenili je novi album na prvem mestu. Zelo si želimo čimveč koncertov, a to je težko napovedati zaradi trenutnih razmer."