Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

"Jutra ob kavi so še lepša ob kitari," smo poimenovali sredin jutranji program, ko v studio povabimo glasbenike, s katerimi klepetamo in nam prebujanje polepšajo tudi z igranjem in petjem v živo.

Drugo sezono našega prebujanja ob kavi in kitari smo zaključili v čisto poletnih ritmih. Z nami je bil Tadej Tratnik - Tadiman.

Jutro ob kavi in kitari – Tadej Tratnik Tadiman

Tadej Tratnik ali Tadiman, kaj ti je ljubše?
"Moje umetniško ime je Tadiman.Tako sem navajen, da me kličejo v glasbenem svetu."

Poznamo te kot ljubitelja in poznavalca reggae glasbe. Od kje izvira ta ljubezen?
"Z reggae glasbo sem se okužil pri šestnajstih letih. Do takrat sem imel rad funky ritme in punk filozofijo. V reggae glasbi je bil Rastafari življenski stil moj velik navdih in reggae je tako postal moj ščit, orožje, hrana, telovadba... in dom."

Pozitiven pogled na svet širiš tudi s Sitimi hlapci, s kom vse redno sodeluješ?
"V življenju sem ob Siti Hlapcih bil tudi pevec italijanskih skupin Makako Jump in Rub-a-dub band, frontman skupine Ufoslavijans, prav tako sodelujem z mnogimi soundsystemi in sem bobnar mariborske skupine Heartbeat. Na Jamajki sem član zasedb Italee Watson, Earl China Smith's Bhingistra in drugih."

Ne dolgo nazaj smo na našem radiu predstavili tvoj aktualni album. Kaj vse se je zgodilo od takrat?
"Zelo sem vesel, da se je album zavrtel po radijskih postajah od Jamajke, Hrvaške in Nemčije do Slovenije ter širše. V živo sem pesmi predstavil v Italiji, na Hrvaškem, v Avstriji in v Sloveniji na festivalu Overjam. Na radiju Maestral na Hrvaškem je pesem Music man bila tri tedne številka ena. Prav tako sem ta mesec predstavil dva nova singla. Prvi je Nikoli, za katerega sem posnel v Mariboru video, drugi je Born to Love, ki je nastal v sodelovanju s Harisom Piltonom in Gregom Evanom."

Kje bomo Tadimana lahko slišali v živo?
"17. junija bo ena in edina možnost v Mariboru doživeti reggae party z glasbo na vrtu in v klubu. Nastopil bom v družbi večih glasbenih umetnikov. Dogodek bo potekal na lokaciji City Gardena v centru. Vabljeni!"