Jutranji voditelj Robert Levstek je gostil organizatorko Dalando Diallo.

"Teden Afrike poteka v sodelovanju z različnimi organizacijami, ki tako ali drugače delujejo na področju Afrike, se pravi se ukvarjajo z afriško tematiko. Gre predvsem za to, da bi širši populaciji radi predstavili Afriko, zaradi tega, ker se nam zdi, da je premalo zastopana tako v medijih kot nasploh tudi v literaturi, povsod praktično no, zato imajo ljudje mogoče neke stereotipe o Afriki, ki enostavno ne držijo. Dogodek je pa tudi namenjen temu, da Afričani, ki živijo v Sloveniji oz. ljudje afriških korenin lahko pridejo na dogodek in na tak način ohranjajo stik z afriško kulturo," je povedala Dalanda Diallo.

Foto: Radio Maribor/Kud Baobab
Foto: Radio Maribor/Kud Baobab

Nekaj dogodkov se je že odvilo, a vendar je program pester še vse do konca tedna. Teden Afrike namreč ponuja delavnice za otroke, predavanja, okrogle mize, zgodbe, pesmi, plese, glasbo, filme, šport, okušanje afriške hrane in pijače. Celoten program si lahko ogledate tukaj: https://www.facebook.com/events/1733849170131582/

Organizatorji dogodka so: KUD Baobab, Plesna izba Maribor (Festival Maribum Afriqui), Platforma Sloga, Društvo Afričanov Maribor, Skuhna, Zavod Mars, Zavod Global, Zavod Ritem Afrike, Zavod Studio 25, Zavod Diaspora, Inštitut za afriške študije, Mitra (Festival Dokudoc), Zavod Ornament, Maribor, Mariborska knjižnica.

Vabljeni k poslušanju celotnega pogovora: