Slika je simbolična. Foto: Pixabay
Slika je simbolična. Foto: Pixabay

Jutranji voditelj Robert Levstek je klepetal z Vesno Kuralt, predsednico Društva Uresniči željo. S pomočjo spletnega seznama želja, ki se nahaja na spletni strani uresnicizeljo.si, lahko vsakdo obdaruje pomoči potrebne, društvo Uresniči željo pa poskrbi, da so transparentno obdarovani tisti, ki so materialno ogroženi in najbolj izključeni iz družbe.

"Namen dobrodelne akcije je osrečiti pripadnice in pripadnike najbolj izključenih skupin prebivalstva, kot so uporabnice varnih hiš, družine v materinskih domovih, brezdomke in brezdomce, osebe s težavami v duševnem zdravju ter žrtve nasilja. Letos tudi še starejše ljudi, ki sami nimajo zadostnih sredstev za pokrivanje svojega bivanja v domu ali nimajo svojcev," je povedala Vesna Kuralt.

Letošnja akcija spodbuja trajnosten način kupovanja. Kot navajajo v društvu namreč vsakoletna decembrska obdarovanja prepogosto vodijo v nakup nepotrebnih stvari. "Dobrodelna akcija Uresniči željo poteka letos drugič. Lani smo osrečili 481 ljudi v stiski, letos jih bomo več kot tisoč, zdaj imamo že več kot 1300 želja. Letos smo se dodatno odločili tudi, da naredimo večji poudarek na trajnosti. Zavedamo se, da s tem spodbujamo tudi potrošnjo, lahko pa to naredimo na bolj trajnosten način," še dodaja sogovornica.

Vabljeni k poslušanju celotnega pogovora: