Foto: Radio Maribor/Manuela Horvat
Foto: Radio Maribor/Manuela Horvat

"Jutra ob kavi so še lepša ob kitari," smo poimenovali sredin jutranji program, ko v studio povabimo glasbenike, s katerimi klepetamo in nam prebujanje polepšajo tudi z igranjem in petjem v živo.

Ana Teržan je glasbeno kariero začela pod psevdonimom Anabel že v srednji šoli, ko je pri rosnih 17. letih, s pesmijo “Ob kavi” zmagala na festivalu POPROCK, ki je potekal v okviru Dnevov slovenske zabavne glasbe 2017. Z zmago je pritegnila pozornost širše javnosti in tako postala najbolj predvajana “nova izvajalka” leta 2017. Pesem “Ob kavi” je več tednov preživela na lestvici SloTop50, bila pa je nominirana tudi za skladbo leta, slovenske nagrade za medijske dosežke in dosežke v popularni kulturi Žarometi 2017.
Trenutno pripravlja nove skladbe, z eno izmed njih pa se bo predstavila tudi na 43. Festivalu Melodije morja in sonca, ki bo potekal v začetku meseca julija v Avditoriju Portorož. Kaj nam je pripravila za sredino jutro?

S skladbo Ob kavi si zmagala na festivalu pop rock leta 2017. Kaj se je spremenilo od takrat?
"Od takrat se je spremenilo hkrati vse in čisto nič :) Verjetno sem vmes zamenjala 5 različnih barv las drugače pa ostajam ista Anabel, kot ste me spoznali takrat."

Si avtorica oziroma soavtorica večine svojih skladb kako se lotiš ustvarjanja novih pesmi?
"Vse pesmi pišem v stilu dnevnika, torej dejanske situacije, ki so se mi zgodile v življenju. V svojih pesmih imam rada zgodbe, zato je vedno rdeča nit s končnim razpletom.
Pesmi pišem na kitaro doma v svoji sobi, pogosto pa tudi kar v avtu na poti na kakšen nastop. Pisanja pesmi nikoli ne planiram …, ko pride ideja, jo preprosto moram napisati in posneti :)"

S kom sodeluješ pri ustvarjanju?
"V zadnjih letih sem sodelovala z različnimi talentiranimi producenti. Na začetku svoje glasbene kariere sem sodelovala z Ninom Ošlakom, kasneje z Žanom Serčičem, sedaj pa delam z Maticem Mlakarjem. "

Svoj zadnji singel Milano si izdala pred pol leta, lahko kmalu pričakujemo kak nov izdelek?
"Ja, letos se bom z novim komadom predstavila na Melodijah morja in sonca, tako da lahko pesem v celoti na RTV odru pričakujete 7.7."

V Jutra ob kavi in kitari uvajamo novo rubriko, našo knjižno polico. Katera knjiga, ki ste jo prebrali vam je ostala v najboljšem spominu?
"Tisti, ki me poznajo vedo, da sem pravi knjižni molj. Zelo rada berem od knjig za duhovno rast pa vse do kriminalk. Lansko leto sem prebrala odlično slovensko kriminalno trilogijo pisateljice Irene Svetek in jo predlagam vsakemu, ki si želi prebrati kvalitetno knjigo, ki te takoj prevzame."