Jutra ob kavi in kitari - Nina Lampret

"Jutra ob kavi so še lepša ob kitari," smo poimenovali sredin jutranji program, ko v studio povabimo glasbenike, s katerimi klepetamo in nam prebujanje polepšajo tudi z igranjem in petjem v živo.

Prvo sredino jutro v decembru je bilo že povsem praznično. Čas je, da v naši dnevni sobi slišimo zvončke, kraguljčke in da občutimo prijetno praznično toplino … V jutro ob kavi in kitari smo tokrat povabili mlado pevko Nino Lampret.

Jutro ob kavi in kitari - Nina Lampret

Kdo je Nina Lampret?
"Nina Lampret je pevka, polna življenjske energije in entuziazma! Zame je enostavno svet lep. Že kot mala deklica sem oboževala glasbo, se učila solo petja in igranja na klavir, sedaj pa aktivno pripravljam svoj prvi album, ki bo izšel prihodnje leto, že kar nekaj avtorskih pesmi pa je pripravljenih."

Lani si nastopila na festivalu MMS, kakšno je tvoje mnenje o slovenskih glasbenih festivalih, te mika še kakšen?
"Res je. Izkušnja s festivalom Melodije morja in sonca je bila nepozabna! Nove vezi, ki so se spletle med nami nastopajočimi se prisotne še danes. Menim, da so slovenski glasbeni festivali dobra odskočna deska za glasbeno kariero in promocijo pesmi, zato se bom vsekakor udeležila še kakšnega. Poleg festivala MMS, ki bi se ga še kdaj rada udeležila, bi se rada predstavila tudi na slovenski popevki, pa tudi na Emi, saj mislim, da je želja vsakega pevca enkrat zastopati svojo državo na Evroviziji."

Svoji mladosti navkljub si izdala že kar nekaj skladb. Kdo ti pomaga pri ustvarjanju?
"Za temi skladbami stoji kar velika ekipa. Ustvarjam z glasbeno ekipo glasbenega studia Art Music Records, velik del mojega ustvarjanja pa sta predvsem producenta Alex Volasko in Roman Sarjaš. Če ne bi bilo njiju, verjamem, da ne bi bilo vse tako enostavno na moji poti. Usmerjata in podpirata me brezpogojno."

Božična glasba da ali ne?
"Seveda! Pri meni se božična glasba vrti že novembra in se jih nikakor ne morem naveličati (smeh). Mislim, da je velik del božičnega vzdušja prav glasba. Seveda, pa je to čas, ko se podružimo tudi s prijatelji in družino ter skupaj pogledamo kakšen dober božični film."

V Jutra ob kavi in kitari uvajamo novo rubriko, našo knjižno polico. Katera knjiga, ki si jo prebrala ti je ostala v najboljšem spominu?
"Nazadnje sem prebrala ljubezenski roman „Konča se z nama“ od Colleen Hoover, kjer sem preko zgodbe spoznala, da zapustiti nekoga, ki ga ljubiš, navkljub vsemu ni tako lahko, kot o tem misliš, ko sodiš od daleč."