Foto: Pixabay/Pexels
Foto: Pixabay/Pexels

V jutranjem programu smo gostili Marka Geršaka iz Bodifita, osebnega trenerja in pobudnika Slovenske fitnes iniciative. Koronavirus je namreč konkretno posegel v fitnes industrijo.
»Fitnes v svetu predstavlja zdravje,« poudarjajo na Bodifitu, ki ima v Sloveniji več vadbenih centrov. Ob pojavi koronavirusa, so se centri zaprli in preselili na splet, vendar pa vaditi v živo ali preko spleta ni enako. V prvi vrsti zato, ker mora biti vadba nadzorovana in pod budnim očesom vaditeljev in trenerjev. Zdaj so centri odprti, vendar pa je koronavirus pustil pečat in ga pušča še naprej.

V času koronavirusa se je ustanovila tudi Slovenska fitnes iniciativa, ki je dobila močan odziv in katere pobudnik je Marko Geršak. »S tem imamo možnost, da se nas sliši in vidi in se lahko organiziramo ter nekako pokažemo, kakšen pomen ima ta oblika rekreacije. V sklopu Slovenske fitnes iniciative v sodelovanju z drugimi mednarodnimi organizacijami in s spremljanjem raziskav odkrivamo, da športno rekreativno okolje naj ne bi bilo rizično. Ne prihaja do osebnih stikov in po vseh raziskavah je bilo potrjeno, da je možnost prenosa virusa zelo majhna,« je za jutranji program poudaril Geršak.

Na Bodifitu upoštevajo vsa priporočila NIJZ. »Upoštevamo vse kar se mora upoštevati, zdravstveni inšpektorat nas ima pod kontrolo, smo varno in prijetno okolje, ne glede na položaj. Dejansko pa je v fitnes okolju razkuževanje in osebna razdalja že praksa od prej. Vedno se je sproti čistilo in razkuževalo, razkužilo je vedno bilo na dosegu rok,« je poudaril Geršak.

Sicer pa so pri Bodifitu zapisali še: »V slovenski fitnes iniciativi verjamemo, da bo država razumela in sprevidela naše stališče ter dejstva ter nam v prihodnje zgolj pomagala, da nadaljujemo svoje poslanstvo – skrb za boljši imunski sistem državljanov, za boljše zdravje Slovenk in Slovencev vseh starosti. Slovenska fitnes industrija si zasluži kanček empatije naših vodilnih, računamo pa na podporo in pomoč, kot jo je zagotovila drugim gospodarskim panogam.«

Celotnemu pogovoru lahko prisluhnete tukaj:

Koronavirus in fitnes centri