Foto: Radio Maribor/Janez Šauperl, predsednik sveta MČ Studenci
Foto: Radio Maribor/Janez Šauperl, predsednik sveta MČ Studenci

V pričakovanju občinskega celostnega načrta za urejanje cest, ki ga je mariborski župan Saša Arsenovič napovedal pred volitvami, v mestnih četrtih pripravljajo sezname zahtev.

Studenci

Predsednik sveta Mestne četrti Studenci Janez Šauperl pravi, "da bi zelo težko odgovoril, da imajo na Studencih katero koli ulico urejeno."

Gradnja Limbuške obvoznice je poškodovala še del Kamenškove ulice, ki je bila urejena. Najbolj potrebne obnove pa so:

  • Šarhova ulica, ki so jo uničile okoliške novogradnje;
  • Obrežna ulica;
  • Občinska cesta;
  • Limbuška cesta;
  • Ciril-Metodova ulica;
  • Lesarska ulica;
  • Erjavčeva ulica;
  • Primčeva ulica.

Problematične so tudi štiri glavne ulice, Na Poljanah, Engelsova, Valvasorjeva in Ruška cesta.

"Skupna dolžina cest na Studencih, ki nujno potrebujejo obnovo, je okoli10 kilometrov," pojasnjuje Šauperl.

Ob tem pa opozori še na stranske ulice, kjer najdemo tudi do 50 let star asfalt. Ponekod pa je zaradi slabih požiralnikov problem zamakanje ob nalivih.

Radvanje

V Radvanju opozarjajo na stanje Zvezne ulice ob novi soseski med Kosovo in Lesjakovo ulico.

"Da bi lahko avtobusni promet in promet večjih vozil stekel po Zvezni ulici na Lackovo, s čimer bi se velik del cestišč, ki so vzhodno od Zvezne ulice, razbremenil," pravi predsednik sveta MČ Radvanje Rajko Kotnik.

Težave s prometom so tudi na ulici Ob ribniku in Rožnodolski ulici, neurejen pa kljub nekaterim delom ostaja tudi velik del Streliške.

Poslušalec pa je opozoril prav na avtobusni promet na Pohorski in ulici Ob ribniku: "Noseča ženska tu ne sme na avtobus, saj so tresljaji preveliki. Starejše gospe pravijo, da se raje kot z avtobusom peljejo s taksijem. Vozniki, ki peljejo po stoječi vodi, zalivajo otroke ... Sam sem si v luknji presekal gumo ..."

Magdalena

Težave v MČ Magdalena povzročajo Ruška, Valvasorjeva in Preradovičeva ulica. "Na Ruški je potrebna celotna prenova, saj so na tem območju OŠ Janka Padežnika in Maksa Durjave, blizu je OŠ Franceta Prešerna," pravi podpredsednik sveta MČ Magdalena Dušan Tucović.

Strasti prebivalcev pa razburja tudi napovedana sprememba prometnega režima širšega območja Trga Revolucije.

Preberite tudi občinski odziv: https://www.rtvslo.si/radio-maribor/osnutek-masterplana-cez-pol-leta-te-ceste-pa-bodo-obnovili-letos/654779

In prisluhnite oddaji:

Prenova cest - stanje v mestnih četrtih Radvanje, Studenci in Magdalena