Foto: Radio Maribor/Renato Koštomaj, poslušalec
Foto: Radio Maribor/Renato Koštomaj, poslušalec

Po večmesečnem političnem preigravanju so mariborski mestni svetniki pred kratkim le sprejeli letošnji proračun. V njem so med drugim še nekoliko povečali sredstva za preplastitve dotrajanih cestišč. A na realizacijo projektov bo vplivala tudi večmesečna zamuda pri sprejemanju proračuna.

Sredstva za preplastitve cest so se v končni verziji proračuna povišala za 150 tisočakov, na 1,2 milijona evrov, pravi podžupan Samo Peter Medved:

"Potrebno je bilo najti ta manjkajoča sredstva. Našli smo jih in zdaj imamo seznam razširjen: prej je vseboval 14, zdaj pa 17 odsekov."

Na seznamu so se na novo znašli še Koprivnikova ulica, cesta v Sredmi in na Žavcarjev vrh, del Zvezne in del Medvedove ulice. A zaradi dolgotrajnega sprejemanja proračuna je občina pri izvedbi projektov izgubila že štiri mesece:

"Upamo, glede na to, da je bilo zdaj precej slabega vremena, da bodo vremenske razmere ugodne in da bomo imeli srečo z oddajo del izvajalcem in podizvajalcem in da bomo lahko s pomočjo našega koncesionarja, Nigrada, vse to uspešno izvedli. Je pa tu še seveda veliko drugih projektov, ki so čakali na proračun."

Operativni načrt bodo še predstavili, naj pa bi Nigrad prva dela začel še ta mesec. Vseh delov mesta v proračun niso uspeli vključiti, bodo pa njihove potrebe zajeli v obljubljenem t. i. masterplanu za ceste.

"Imamo zdaj kakovostno pripravljen seznam vseh cest po krajevnih skupnostih in mestnih četrtih, podrobno smo ga tudi ovrednotili. Vemo, kako naprej, seveda bo pa treba najti način, kako to financirati," obljublja podžupan Samo Peter Medved.