Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Na mariborskem atletskem stadionu Poljane so danes potekale Športne igre mladih, mariborska občina pa je priložnost izkoristila za simbolično odprtje prenovljene tribune s pokrito ogrevalno športno dvorano.

Športne igre mladih so na atletski stadion Poljane privabile okoli 600 učenk in učencev iz nižjih razredov 12 mariborskih osnovnih šol.

Ob atletskih disciplinah so se med drugim preizkusili še v igri med dvema ognjema in na poučnem ekološkem poligonu z igro za ločeno zbiranje odpadkov. Direktor tekmovanja Boris Mikuž:

"Otvoritev stadiona je čudovita priložnost, izjemno lep objekt in verjamemo, da se prihodnje leto vračamo v Maribor. Program za prihodnje leto bomo začeli pripravljati takoj po koncu sezone junija."

Na stadionu Poljane so letos po zamudnih gradbenih delih dokončali novo pokrito tribuno in ogrevalno športno dvorano. Kot je znano, so dela zamujala več kot pol leta in se podražila za več kot milijon evrov. Občina načrtuje tudi drugo fazo obnove, a konkretnih načrtov za začetek del še ni, pravi župan Saša Arsenovič:

"Glede na druge prioritete gradnje druge faze v tem trenutku ne vidim. So še drugi športi in drugi izzivi v mestu. Tukaj smo dovolj naredili, da lahko dobro treniramo celo leto in organiziramo tekmovanja, izzivov v mestu, športu in drugje pa je ogromno. Krediti, ki smo jih tukaj vzeli, so kar obremenitev za mesto."

Kot je znano, so stadion prenovili za potrebe lanskega Olimpijskega festivala evropske mladine. Nova infrastruktura pa že privablja organizatorje športnih dogodkov iz Slovenije in tujine.