Foto: Google Maps
Foto: Google Maps

Prebivalci dela mariborskega Tezna že dolgo opozarjajo na neugodne vplive sortirnice podjetja Surovina. Potem ko je več ukrepov sprejelo podjetje samo, pa je težava ostala vožnja težkih tovornjakov skozi stanovanjsko sosesko. Z občine sporočajo, da naj bi kmalu uredili tudi to.

Težki tovornjaki motijo stanovalce v okolici Surovininega obrata ne le zaradi hrupa in vibracij, ampak tudi zaradi onesnaževanja z izpušnimi plini in smetmi, ki padajo s prikolic. Z Volodjeve ulice naj bi jih preusmerili v Perhavčevo, skozi proizvodno poslovno cono Tezno, a pred tem bo treba preurediti križišče pri podvozu Ledina, pravi Aleš Klinc z občinskega Urada za komunalo:

"V tem trenutku potekajo aktivnosti v zvezi s prestavitvijo stebra nizke napetosti, ki je v tistem križišču. Ko bomo to z Elektrom uspeli izvesti, bomo pristopili k razširitvi križišča, s čimer bomo omogočili lažje zavijanje tovornih vozil."

Odziv Elektra Maribor še čakamo; po občinskih pojasnilih pa se pogovarjajo, da bi stroške urejanja električnega omrežja prevzel Elektro, urejanje ceste, ocenjeno na 10 tisoč evrov, pa občina.

"Vse aktivnosti potekajo v tej smeri, da bo to izvedljivo v aprilu," pravi občinski sogovornik.

Prebivalce pa moti tudi po njihovem nedovoljeno parkiranje tovornjakov v okolici Surovininega obrata:

"S Surovino poteka pogovor, da bi na območju nekdanjega TAM-a našli lokacijo, kjer bi lahko tovorna vozila parkirala. Pogovori so v teku, v tem trenutku pa točne rešitve še ni," pojasnjuje Aleš Klinc z občinskega komunalnega urada.

Križišče, ki čaka na ureditev. Foto: Google Maps
Križišče, ki čaka na ureditev. Foto: Google Maps