Foto: Radio Maribor/Radio Maribor
Foto: Radio Maribor/Radio Maribor

V okviru volilne kampanje pred lokalnimi volitvami, ki v programih RTV Slovenija poteka med ponedeljkom, 29. oktobra in petkom, 16. novembra oziroma do volilnega molka, tudi na Radiu Maribor pripravljamo soočenja županskih kandidatov posameznih občin in prispevke v informativnem programu na to temo.

Na Radiu Maribor pripravljamo tri javna soočenja županskih kandidatov, in sicer občin Maribor, Ptuj in Slovenska Bistrica. Za občine Lenart, Šentilj in Hoče-Slivnica bomo pripravili soočenja v studiu, številne manjše občine pa pokrivamo s prispevki v informativnem programu.

V četrtek, 8. novembra, s pričetkom ob 19. uri v Gradu Slovenska Bistrica, bomo soočili kandidate občine Slovenska Bistrica (posnetku soočenja boste lahko prisluhnili dan kasneje, v petek, 9. novembra ob 17. uri). V ponedeljek, 12. novembra, bomo soočili kandidate Ptuja, soočenje se bo začelo ob 17. uri v Narodnem domu Ptuj (soočenje bomo neposredno prenašali na Radiu Maribor). V četrtek, 15. novembra, s pričetkom ob 17. uri v Narodnem domu Maribor, pa bomo soočili kandidate Maribora (soočenje bomo neposredno prenašali na Radiu Maribor).

Za občine Šentilj, Lenart in Hoče-Slivnica pripravljamo soočenja županskih kandidatov v našem studiu, prisluhnite jim lahko v torek, 6. novembra (Šentilj), v sredo 7. novembra (Hoče-Slivnica) in v četrtek, 8. novembra (Lenart). Vsa soočenja se začnejo ob 9.30 uri, v siceršnjem terminu Radijske tribune.

V ponedeljek, 5. novembra, pa namenjamo prihajajočim lokalnim volitvam našo terensko oddajo Odkrivamo Maribor, ki bo na sporedu med 9.30 in 10.30 uro. Z novinarji, ki spremljajo med drugim tudi mariborsko mestno politiko, bomo govorili o kandidatih za župana in kandidatnih listah za mestni svet. Za županski stolček se poteguje rekordno število, kar 18 kandidatov, veliko zanimanje pa je tudi za mestni svet - kar 26 strank in list bi rado sooblikovalo mestno politiko. Dotaknili se bomo tudi dozdajšnjega poteka volilne kampanje.

Vljudno vabljeni k poslušanju in spremljanju predvolilnih oddaj in prispevkov na programu Radia Maribor, na naši Facebook strani in seveda tudi na spletni strani.