Studenci so trenutno za gradbince najbolj privlačen del Maribora. Tam na različnih lokacijah cveti več gradbišč. Naselje vrstnih hiš že nekaj časa raste pri Domu pod Gorco, najnovejša soseska pa pri trgovskem centru Qlandia.

Na do zdaj nepozidani zemlji pri Qlandii, kjer je v preteklosti večkrat gostoval tudi cirkus, sta na delu dva gradbinca. Primius gradnje gradi blok z 89 stanovanji, v katera se bo mogoče vseliti na začetku leta 2020. Ko jih bodo prodali 80 odstotkov, bodo začeli še gradnjo druge faze – bloka z več kot stotimi stanovanji in 32 vrstnih hiš.

Poslovno priložnost pa je na območju, kjer kar mrgoli trgovskih centrov, zavohalo tudi podjetje Intrade, ki se ukvarja s prodajo zabavne in uporabne elektronike in načrtuje kar tri nepremičnine. Gradijo že manjšo poslovno zgradbo, v katero bodo preselili svoj sedež in sprejeli tudi najemnike ter bencinsko črpalko. Načrtujejo še gradnjo večjega trgovsko-poslovnega kompleksa s 4.000 m2 komercialnih površin.

Aleš Namestnik iz podjetja Intrade lokacijo ob štiripasovni cesti vidi kot velik potencial. Zaradi načrtovane povezave na južno obvoznico, razvitosti trgovske dejavnosti in že obstoječih stanovanjskih naselij v prihodnosti tu pričakuje še več nepremičninskih projektov.

Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik