Nada Tarman, gostja oddaje Obrazi sosednje ulice se je pred 97. leti rodila na Ohridu, kjer je bil njen oče kot puškarski mojster v vojaški službi.

Njeno življenje je v največjem delu povezano z Ljubljano, kjer se je že na začetku okupacije vključila v odporniško gibanje. Do leta 1942 je delovala v Varnostno - obveščevalni službi Osvobodilne fronte, bila izdana in zaprta v Italiji. Življenje Nade Tarman se takoj po vojni nepričakovano in na nenavaden način povezalo z Mariborom – čeprav si tega ni želela je sredi meseca maja 1945 postala programska vodja Radia svobodni Maribor, medtem, ko so bila tehnična vprašanja tega radia tedaj skrb letos preminulega Vilija Mešiča.

"Nikoli mi ni dolgčas. Zadnje čase imam občutek, da je to dogajanje v prostoru, v katerem živimo, podoben tistemu pred vojno. So pa v tem času vrednote druge, nad Slovenci pa sem do neke mere razočarana," pove Tarmanova.

V oddaji smo izvedeli, kako se ji je zgodil Radio Maribor in kako je v njegovem studiu nastala fotografija lepe 23- letne črnolaske v britanski vojaški bluzi. Oddajo je pripravil Stane Kocutar.